Εκατό Χρόνια ΑΗΕΡΑ – Όλοι οι προηγουμενοι Ανώτατοι Πρόεδροι

What a great moment in time at the 100th Order of AHEPA party at Epcot tonight. All Past Supreme Presidents with a few of our WDW friends.

Τι υπέροχη στιγμή στο πάρτι για το 100ο Συνέδριο του Τάγματος της AHEPA στο Epcot απόψε (χθες). Όλοι οι προηγούμενοι 
Ανώτατοι Πρόεδροι με μερικούς από τους φίλους στο WDW.

Φωτογραφία:FB

Χίλιοι και πλέον αντιπρόσωποι της AHEPA, των Θυγατέρων της Πηνελόπης, των Θεραπαινίδων της Αθηνάς και των Υιών του Περικλή συμμετέχουν στις εργασίες του εν εξελίξει 100ου Συνεδρίου της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών στο Ορλάντο της Φλώριδας.

Το συνέδριο ξεκίνησε το Σάββατο, 16 Ιουλίου 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022, ανήμερα της 100ής επετείου της ιδρύσεως της ιστορικής, της μεγαλύτερης οργάνωσης λαϊκών της Αμερικής και συνάμα της πιο δυναμικής, της πιο μαζικής και της πιο δραστήριας.

Το Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου «Coronado Disney Resort» είχε κατακλυστεί από τις τρεις γενιές των μελών και στελεχών της AHEPA, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης παρακολούθησαν τις θεματικές συνεδρίες, καθώς επίσης και τις γενικές συνεδριάσεις των Θυγατέρων της Πηνελόπης, των Θεραπαινίδων της Αθηνάς, των Υιών του Περικλή και της ίδιας της AHEPA.

Το 100ο Συνέδριο

Η 5η ημέρα του Συνεδρίου συνέπεσε με την 48η επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο και το μεγαλύτερο μέρος των εισηγήσεων εστιάστηκε στον αγώνα της ομογένειας για την επίλυση του Κυπριακού, για την προστασία των θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία την τουρκική προκλητικότητα και το πάγιο αίτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Την παράσταση έκλεψε ο τουρκικής καταγωγής αστέρας του ΝΒΑ Enes Kanter Freedom, ο οποίος δεν μάσησε τα λόγια του και κατακεραύνωσε την πολιτική του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επεκτατική ρητορική του και την κατάφωρη παραβίαση των ατομικών και  θρησκευτικών ελευθεριών στην Τουρκία.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι σύνεδροι αναμένουν την άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου (το βράδυ της Τετάρτης) και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου την Πέμπτη.

Σήμερα, Πέμπτη θα συνέλθει η γενική συνέλευση, θα απονεμηθούν τα βραβεία, θα εκδοθούν τα ψηφίσματα του Συνεδρίου και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή της ύπατης ηγεσίας της AHEPA, των Θυγατέρων της Πηνελόπης, των Θεραπαινίδων της Αθηνάς και των Υιών του Περικλή.

Ο Enes Kanter Freedom σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον ύπατο πρόεδρο Δημήτριο Κόκοτα, κέντρο, και τους πρώην ύπατους προέδρους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παρατεθεί το επίσημο δείπνο για την 100ετηρίδα της AHEPA, στο πλαίσιο του οποίου θα απονεμηθούν και τα ομώνυμα βραβεία.

Το συνέδριο θα λήξει την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 με τις συνεδριάσεις των εκλεγμένων οργάνων.

Πηγή:anamniseis.net