Περί Στατιστικής, Ομογένειας και Ελληνικού Κράτους

Φίλε κ. Μαλασπίνα,

Καλημέρα από μια ηλιόλουστη Σουηδία!

Όπως ιστορικά γνωρίζουμε η επιστήμη της στατιστικής στην Ελλάδα διαχρονικά χρησιμοποιείται όπως ”ο διαβολος διαβάζει το Ευαγγέλιο”.

Σωστά αναρωτιέσαι και χρησιμοποιείς διάφορες πηγές που και αυτές στην προσπάθεια τους να εξηγήσουν και να μετρήσουν την Ομογένεια δυστυχώς αποτυγχάνουν μπροστά στην έλλειψη επίσημων ελληνικών στατιστικών στοιχείων που για άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στην Σουηδία που μένω, αυτά είναι ”πρωινός καφές”…

Σωστά διερωτάσαι εάν τα κόμματα διαθέτουν ”δεξαμενές σκέψεις”, όπως τις ονομάζεις. Ίσως όχι,  και για το λόγο ότι δεν συμφέρει τα κόμματα, ή καλύτερα να τα ονομάσω “παράγκες” διάφορων ιδεολογιών, να διαθέτουν δεξαμενές σκέψεις. Και κάτι χειρότερο,  τα ελληνικά κόμματα ίσως δεν διαθέτουν ”δεξαμενές θέλησης” γιατί η θέληση να κανείς κάτι είναι η κινητήρια δύναμη του παντός.

Η ελληνική πολιτική ζωή δεν στηρίζεται αποδεδειγμένα πάνω σε σύγχρονες αντιλήψεις για την ψήφο και τον Έλληνα πολίτη.

Την συμφέρει η ημιμάθεια, ο φανατισμός, η διαπάλη, η ανωμαλία απλά γιατί οι εκπρόσωποι της δεν ενδιαφέρονται και δεν γνωρίζουν τίποτε άλλο εκτός του πολιτικού ¨θορύβου” που σήμερα βλέπουμε όχι μόνο στην πολιτική έναντι της Ομογένειας.

Η Ελλάδα χρειάζεται μία καινούργια αρχή σε πολλούς τομείς της ζωής της.

Προσπάθειες, μεμονωμένα δυστυχώς, γίνονται αλλά αποτελέσματα και δη στο τεράστιο θέμα “Ομογένεια” δεν βλέπουμε, άσχετα και εάν το ”Γραφείο Ταξιδιών” με χρήματα του κρατικού κορβανά, δεξιώσεις, βαρύγδουπες δηλώσεις κλπ. καλά κρατεί….

Και τώρα η σειρά μου να αναρωτηθώ: Υπάρχει στατιστική για το ποσά για παράδειγμα ταξίδια το προεδρείο της ΠΑΔΕΕ και ο πρόεδρος της έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα και ποια η ωφέλεια τους;

Αλλά αυτά στην επόμενη επικοινωνία μας.

Πολλούς χαιρετισμούς!

Σωτηρης Δ*