ΜΟΔΑ: Belt bags

Της Πέγκυ Κονδυλοπούλου

Η τσάντα είναι η προέκταση του χεριού μιας γυναίκας, καμία δεν βγαίνει έξω από το σπίτι χωρίς να έχει μαζί της μια μικρή , μεσαία , μεγάλη , ευρύχωρη , χαοτική , με μακρύ λουράκι, με κοντά χεράκια, σχέδιο στρογγυλό , τετράγωνο, οβάλ, που κρατιέται στο χέρι , που κρεμιέται στον ώμο, εκκεντρική, διακριτική, δερμάτινη, υφασμάτινη τσάντα …. Οι επιλογές άπειρες.

Μια απλή μαύρη τσάντα πρέπει να διαθέτει κάθε γυναίκα στην ντουλάπα της  η οποία συνδυάζεται εύκολα με αρκετά σύνολα στην καθημερινότητα της.

Φέτος μόδα είναι και γυρίζει λοιπόν,  όλοι γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει  το ονομαζόμενο τσαντάκι ‘μπανάνα’ που είχε εμφανιστεί την δεκαετία του 90 υπήρξαν ίσως κάποιοι τότε που  το θεώρησαν κακόγουστο,  σήμερα όμως έκανε την εμφάνιση του ξανά  και είπε να παραμείνει.

Η Belt Bag έχει ανανεωθεί και οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας όπως ο οίκος Gucci τις έχουν συμπεριλάβει στις πασαρέλες σε πολλές και διάφορες αποχρώσεις . Σήμερα φοριέται σαν κανονική ζώνη πάνω από φορέματα από τις πιο δημοφιλείς fashionistas ή περασμένο χιαστί κάτω από το στήθος.

Όταν επιλέγουμε τσάντα, πέρα από την εμφάνιση της, εστιάζουμε σε εκείνες που μας βολεύουν περισσότερο στο κράτημα, κοιτάμε τα λουριά αν είναι ανθεκτικά ,αν μας βολεύουν οι θήκες της, η χωρητικότητα της.  Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι η τσάντα πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί την υπογραφή στο σύνολο μας, εκφράζει και την ιδιοσυγκρασία μας. Λένε ότι ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο μια γυναίκα κρατά την τσάντα της, φανερώνει πράγματα για εκείνη και την προσωπικότητα της. Για αυτό να είσαι πολύ προσεκτική στην επιλογή του αντικειμένου που θα σε συνοδεύει παντού και πάντα. Ετοιμάσου να κλέψεις την παράσταση!