Εκλέχτηκε η νέα ηγεσία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Ο επανεκλεγής πρόεδρος του Π. Σ. Η. Ε. κ. Χρυσόστομος Δήμου.

Στα Ιωάννινα, την πρωτεύουσα της Ηπείρου και γενέτειρα των ευεργετών συνήλθε την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 η γενική συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (Π. Σ. Η. Ε.) με στόχο τον απολογισμό της δράσης του Συμβουλίου και την δια ζώσης διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.

Στην συνέλευση, η οποία έλαβε χώρα στους χώρους του Ξενοδοχείου Grand Serai, συμμετείχαν αντιπρόσωποι των Ηπειρωτών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη και την Αυστραλία, οι οποίοι έκαναν και τον απολογισμό της δράσης από το 5ο Τακτικό Συνέδριο το οποίο,  έλαβε χώρα διαδικτυακά το Σαββατοκύριακο, 24 και 25 Ιουλίου 2021 και εξέλεξαν τη νέα ηγεσία.

Ο πρόεδρος του Π. Σ. Η. Ε. κ. Χρυσόστομος Δήμου εκ μέρους του Δ.Σ. έκανε τον απολογισμό των πλούσιων δράσεων του τελευταίου έτους και ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από τον Ταμία κ. Ηλία Γαλανό.

Η νέα ηγεσία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Ακολούθησε συζήτηση η οποία εστιάστηκε στα προβλήματα τα οποία δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές τα τελευταία χρόνια και για το λόγους αυτούς ψηφίστηκε τροπολογία στο ισχύον καταστατικό με την οποία δίνει την δυνατότητα όταν συντρέχουν ειδικές συνθήκες να διεκπεραιώνονται η αρχαιρεσίες διαδικτυακά.

Στο δεύτερο μέρος της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για ανάδειξη του νέου Δ.Σ. για την επόμενη τριετία.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Χρυσόστομος Δήμου, Αντιπρόεδρος: Ελευθέριος Δημητρίου, Γενικός Γραμματέας: Σπύρος Κωσταδήμας, Ειδικός Γραμματέας: Παναγιώτης Μπουζιούρης, Ταμίας: Ηλίας Γαλανός, Βοηθός Ταμία: Εύα (Ευανθία) Καντλή.

Ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού, Χρύστομος Δήμου.

Εκπρόσωπος Τύπου & Επικοινωνίας: Θεοφάνης Καλυβιώτης

Μέλη: Βάσει του άρθρου 9 του Καταστατικού το Δ.Σ. συμπληρώνεται από τους προέδρους των Πανηπειρωτικών Ομοσπονδιών καθώς και από τον εκάστοτε πρόεδρο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ».

Επικεφαλής της εξελεγκτικής Επιτροπής εκλέχθηκε ο κ. Σταύρος Ζιώγας.

Της Γενικής Συνέλευσης προήδρευσε ο κ. Γαλανός Ηλίας και της Εφορευτικής Επιτροπής ο κ. Παναγιώτης Τσέπης.