Παναθηναϊκός: Κουτσουρεμένος ναι, καταδικασμένος όχι

Μια δύσκολη άσκηση περιμένει τον ελλιπή Παναθηναϊκό απόψε στην Πράγα

Ποιος να το φανταζόταν πριν από ορισμένα χρόνια, αλλά να που συμβαίνει απόψε το βράδυ η ομάδα Νο 204 στην κατάταξη της UEFA θα αντιμετωπίσει την ομάδα Νο 41. Στο 204 βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και στο 41 η Σλάβια Πράγας.

Ο ευρωπαίος Παναθηναϊκός εμφανίζεται πάλι στα σαλόνια μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια και αφού προηγουμένως του… έχουν κάψει τη γούνα ομάδες με ονόματα όπως Καμπάλα και Αστάνα.

Στο κείμενο που ακολουθεί δεν έχει νόημα να κάνουμε αναδρομή και να δώσουμε εξηγήσεις για το πώς συνέβησαν όλα αυτά και δεν υπάρχουν σελίδες ευρωπαϊκής πορείας για τους Πράσινους πέντε ολόκληρα χρόνια. Σημασία έχει τι μπορεί να γίνει από δω και πέρα. Στο πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κόντρα στη Σλάβια δεν μπορεί να γίνουν όλα όσα ενδεχομένως είχε στο μυαλό του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι ελλείψεις του Παναθηναϊκού είναι μεγάλες. Λείπει ο καλύτερος του αμυντικός την περσινή χρονιά, ο Σένκεφελντ. Στη θέση του θα δούμε είτε τον Σάρλια είτε τον Πούγγουρα. Η διαφορά είναι σαφής από το περσινό αμυντικό δίδυμο (με τον Βέλεθ), που ήταν ίσως το καλύτερο στην Ελλάδα. Σήμερα δε θα υπάρχει κανείς από τους δύο.

Στη μεσαία γραμμή η ζημιά είναι εξίσου μεγάλη. Οι Πράσινοι δεν αγόρασαν κεντρικό χαφ, ως όφειλαν, και πάνε κόντρα στη Σλάβια χωρίς τον Αλεξανδρόπουλο, ένα μηχανάκι που είχε την ικανότητα να κουβαλάει την μπάλα μέχρι την αντίπαλη περιοχή. Μόνο στην επίθεση θα δούμε τους δύο εξτρέμ, τον Παλάσιος και τον Αϊτόρ, που θαυμάσαμε πέρσι ειδικά στο δεύτερο εξάμηνο. Σέντερ φορ ήρθε και μάλιστα με δυνατό βιογραφικό, αλλά ίσως δεν είναι ακόμα σε θέση να ξεκινήσει το παιχνίδι. Από όσα δήλωσε όμως χθες ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Σπόραρ για ένα διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει απόψε με στόχο να πάρει αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να μείνουν όλα ανοιχτά, ώστε η πρόκριση στα πλέι-οφ του Conference League να κριθεί μετά από μία εβδομάδα στη Λεωφόρο. Οι τραυματισμοί αλλά και η ολιγωρία στις μεταγραφές έχουν φέρει το Τριφύλλι σε δύσκολη θέση. Αυτό δε σημαίνει ότι η Σλάβια, που θα παίξει και αυτή με ελλείψεις, έχει καπαρωμένη την πρόκριση. Ούτε σημαίνει ότι οι Πράσινοι θα μπουν σήμερα στο γήπεδο για να αμυνθούν μαζικά μπας και…

Ο κυπελλούχος θα επιχειρήσει να κάνει το παιχνίδι του στην Πράγα. Το δήλωσε καθαρά χθες ο Γιοβάνοβιτς, που όπως και να το κάνουμε μία τεχνογνωσία για να παίρνει προκρίσεις το καλοκαίρι στα προκριματικά την έχει και με το παραπάνω.

Ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να παίξει το παιχνίδι του έστω και εκτός έδρας, έστω και με τις σημαντικές ελλείψεις που έχει. Αν τα καταφέρει, ο δρόμος για τη συμμετοχή του σε όμιλο του Conference League είναι ανοιχτός. Εκεί με όλες του τις μεταγραφές και χωρίς ατυχίες από τραυματισμούς βασικών στελεχών του θα μπορέσει να ξαναγράψει σελίδες ευρωπαϊκής ιστορίας.

in.gr