Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Την Επιτροπή Ανταγωνισμού επισκέπτεται στις 11:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Ιωάννη Λιανό.

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

Εξάλλου, μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο για τη «διερεύνηση των πρόσφατων περιστατικών αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας» κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Παρακολουθήσαμε όλοι τις τελευταίες ημέρες γεγονότα αστυνομικής βίας που ντροπιάζουν τη Δημοκρατία μας και υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια της κρατικής εξουσίας σε μία δημοκρατική χώρα. Περιστατικά που θυμίζουν απολυταρχικά καθεστώτα», δήλωσε ο Χρ. Σπίρτζης μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς.

«Καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος αυτά τα απαράδεκτα, αντιδημοκρατικά, απάνθρωπα, ακροδεξιά γεγονότα», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ως οφείλουμε υπερασπιζόμαστε μαζί με τον ελληνικό λαό και τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου τη Δημοκρατία μας. Δυστυχώς ο κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει όριο». Συνεχίζοντας, ο Χρ. Σπίρτζης έστειλε «μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του» ότι «δεν θα ανεχτούμε την κατάπτωση των Θεσμών, την απομείωση της Δημοκρατίας μας». «Δεν θα ανεχθούμε να μην τηρούνται και το ευρωπαϊκό και εθνικό πλαίσιο των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών κατά των βασανιστηρίων», είπε χαρακτηριστικά.

«Στέλνουμε μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του ότι δεν θα θαφτούν για μία ακόμη φορά οι ευθύνες των ακροδεξιών στοιχείων με μία ΕΔΕ που δεν αποδίδει δικαιοσύνη. Στέλνουμε μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση του ότι οι εντολές τους, η ανοχή τους ή η δραστηριότητα των κομματικών εντεταλμένων τους στην ελληνική αστυνομία δεν είναι ανεκτή, δεν θα αφήσουμε να συνεχίσουν την προστασία τους σε ακροδεξιά στοιχεία που έχουν, εκτός από πειθαρχικές, και ποινικές ευθύνες», ανέφερε.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέλυσε στη συνέχεια τα περιστατικά αστυνομικής βίας των τελευταίων ημέρων τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, οδήγησαν στην κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς.

Με στοιχεία από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ