Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» από ειδικούς – Μαύρο καλοκαίρι με 60 θανάτους τη μέρα

Για τουλάχιστον τριπλάσιο αριθμό πραγματικών κρουσμάτων έκανε λόγο ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου του Παν/μίου Κρήτης.

Η αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό προβληματίζει τους ειδικούς, αφού την βδομάδα (25 Ιουλίου 2022 – 31 Ιουλίου 2022), 355  συμπολίτες μας έχασαν την μάχη με τον ιό.

«Δυστυχώς ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό θα αυξηθεί μέχρι τις  15 Αυγούστου», τονίζει ο Νίκος Τζανάκης καθηγητής πνευμονολογίας ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, μιλώντας στον Alpha, επισημαίνοντας ότι της μέρες εκείνες θα δούμε έκρηξη στον αριθμό των θανάτων«Περίπου 700 συνάνθρωποι μας θα φύγουν μέχρι τον 15Αυγουστο και δυστυχώς συμβαίνει αυτό, γιατί είναι άνθρωποι με πάρα πολλά νοσήματα, πάνω από 85 ετών κατά κανόνα. Και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.»

122.230 κρούσματα τη βδομάδα

Πιο αναλυτικά, την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 122.230 κρούσματα COVID-19 (11.716 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: -11% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 20% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.474.616 εκ των οποίων 51.8% γυναίκες.

Για τουλάχιστον τριπλάσιο αριθμό πραγματικών κρουσμάτων έκανε λόγο ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης, σύμφωνα με τα στοιχεία του παρατηρητηρίου του Παν/μίου Κρήτης.

«Εάν χθες είχαμε 17.000 κρούσματα, στην ουσία αυτά είναι κοντά στις 50.000» δήλωσε ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως 1 στους 2 έχει κορωνοϊό.

Αναφορικά με όσους δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό, ο κ. Τζανάκης είπε πως αυτό που έχει παρατηρήσει είναι πως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ατομικά μέτρα προστασίας.

Τέταρτη δόση επειγόντως

Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο MEGA τόνισε πως οι άνω των 60 ετών, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα πρέπει να λάβουν την 4η δόση άμεσα.

«Όποιος έχει βαρύ υποκείμενο νόσημα, ανεξαρτήτως ηλικίας, θα πρέπει να συνεννοηθεί με τον γιατρό του» προσέθεσε.

Ολοκληρώνοντας είπε πως λόγω του εμβολιασμού η πανδημία φαίνεται να γίνεται ενδημική και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φθινόπωρο με μεγαλύτερη αισιοδοξία.