Σατιρίζοντας: Περιμένοντας να επανασυνδεθείς…

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, της Κυριακής προς Δευτέρα, όπως και όλες τις τελευταίες είκοσι ημέρες που βρισκόμαστε στο πανέμορφο νησί του Πόρου, και την ώρα που άλλοι διασκέδαζαν στα μπαρ και στις μετά μουσικής ταβέρνες, εμείς στρωθήκαμε μπροστά στον υπολογιστή να καταγράψουμε  τα τελευταία νέα της ημέρας που έφευγε και τα πρώτα της ημέρας που έμπαινε…

Φεύ! «Άλλαι αι βουλαί των ανθρώπων, άλλα ο Θεός κελεύει»! Στην περίπτωσή μας, εκείνο που μας έλαχε ήταν ένα ξερό, κρύο και ανεπιθύμητο  μήνυμα στην οθόνη: «εκτός σύνδεσης».

Σκεφθήκαμε πως καθώς όλες τις μέρες στο νησί δεν έλειπαν τα προβλήματα με το Ίντερνετ, το οποίο, όπως και πολλοί κάτοικοι διαμαρτύρονταν, κοβότανε πολύ συχνά και χανότανε για ώρες, κάτι ανάλογο είχε συμβεί και σε μας. Κάναμε όλα τα γνωστά κόλπα, «απενεργοποίηση» , «ενεργοποίηση», βγάλε το φις από την πρίζα, ξαναβγάλε το φις στην πρίζα, μάταιος κόπος. Η ασυμπάθηστη επιγραφή, εκεί!

Και τότε κάναμε την πρώτη «δραστική» ενέργεια: Επιστρατεύσαμε τον δευτερότοκο γιό, τον Παναγιώτη, που κάνει μαζί μας «διακοπές» να μας λύσει την απορία. Το κοίταξε, μπήκε σε διάφορες «σελίδες» και μας είπε πως έπρεπε να κατεβάσει ο τεχνικός μας κάποια εφαρμογή για να επιτύχουμε την επανασύνδεση με το Διαδίκτυο.

Στο μεταξύ, η μέρα είχε αλλάξει και η ώρα 01 π.μ. ήταν παντελώς ακατάλληλη για περεταίρω ενέργειες επί του προβλήματος.

Και τότε κάναμε τη δεύτερη «δραστική» ενέργεια.  Κλείσαμε το κομπιούτερ!

Η αλήθεια είναι πως αυτό «πόνεσε» κάπως.  Δέκα χρόνια, έξι μήνες και τέσσερις ώρες από την ανάρτηση της Panhellenicpost στο διαδίκτυο, αυτή ήταν η πρώτη φορά που χάναμε την επαφή μας με σας, τους αναγνώστες μας! Θέλαμε και δεν είχαμε «μέσο» να σας ενημερώσουμε! «Ω! Τι αβάσταχτος πόνος. Ώ! τι μεγάλος καϋμός»,  που λέει και το γνωστό άσμα ασμάτων!

Θελήσαμε να το «παίξουμε» ρεαλιστές: Παραμονές Παναγιάς, «μεσάνυχτα και κάτι», και
«Κυριακή κι απόβραδο» με ή χωρίς ασετιλίνη, η επανασύνδεση ήταν αδύνατη όπως ακριβώς ήταν μάταιη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τον εν Αθήναις (;) Τεχνικό μας! Άλλωστε, περιμένοντας να επανασυνδεθείς έχεις χρόνο να σκεφθείς όσα δεν σ΄ αφήνει η κατατριβή της καθημερινότητας στην περιήγηση του διαδικτύου!

Και τότε πήραμε την μεγάλη απόφαση: Πέσαμε στο κρεβάτι να κοιμηθούμε!!!

Ε, και αύριο μέρα είναι, σκεφθήκαμε…

Και ξημέρωσε η επαύριον…

Πριν καν  χαράξει,  στείλαμε το πρώτο μήνυμα στον τεχνικό μας. Όπως το είχαμε φανταστεί. Καμία απάντηση. Έτσι  φθάσαμε στην πρώτη μέρα που ξημερώσαμε χωρίς Εορτολόγιο! Ούτε Σοφά Λόγια. Ούτε Ενδιαφέροντα Γεγονότα. Μα ούτε και Πρωϊνό! Δευτέρα 8 Αυγούστου!

Ευτυχώς ειδήσεις και γεγονότα συγκλονιστικά δεν υπήρχαν σε εξέλιξη. Μόνη σημαντική είδηση που αναμένονταν ήταν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το ζήτημα των παρακολουθήσεων του τηλεφώνου και νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη. Μια νόμιμη, κατά την κυβέρνηση, διαδικασία που προκάλεσε ωστόσο τον «αποκεφαλισμό» δύο πολύ κοντινών συνεργατών του Πρωθυπουργού. Του Διευθυντή  του Γραφείου του κ. Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέων.

Αρχή και τέλος των προβλημάτων σε κάθε χώρα είναι οι Υπηρεσίες Πληροφοριών!  Από εκεί αρχίζουν και εκεί τελειώνουν κυβερνήσεις και καθεστώτα!  Πρόσφατα, σε «Γράμμα από το Λονδίνο» ανθρώπου που έχει από παλιά γνώση του «άγνωστου» χώρου των υπηρεσιών αυτών, διαβάσαμε εντυπωσιακές  «καταγγελίες» για παράγοντες (εντός και εκτός Ελλάδος) που ασχολούνται και με τον Απόδημο Ελληνισμό. Τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα εμείς δεν γνωρίζουμε. Εντυπωσιαστήκαμε όμως τόσο από το μέσω που «μετέφερε» το «γράμμα» όσο και από τα γραφόμενα του αρθρογράφου.

Α, ναι, σαν τον Τεχνικό μας, απαντήσεις εν μέσω θέρους μην προσδοκάτε…

Επειδή, όμως, εμείς «τίποτε δεν αφήνουμε στη μέση» και τη σύνδεση, θα επιδιώξουμε πάση θυσία, τάχιστα, να αποκαταστήσουμε με το Ιντερνέτ, και την αλήθεια ή μη των καταγγελλομένων θα αναζητήσουμε!

Καλή επανασύνδεση! Και συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία σας! (…Και από το «σατιρίζοντας» και από την διακοπή!!!)

Το ‘παμε, το κάναμε πράξη!