ΠΑΟ: Ο Γιοβάνοβιτς δίνει φανέλα βασικού στον Σπόραρ στη ρεβάνς με την Σλάβια

Ο Παναθηναϊκός καλείται για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του να πάρει πρόκριση μετά από ήττα με 2-0 και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σχεδιάζει αλλαγές, με μία από αυτές να φαίνεται πως είναι η χρησιμοποίηση του Σπόραρ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τη ρεβάνς με τη Σλάβια Πράγας στη Λεωφόρο (11/8, 20:30, COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE από SPORT24) για τον 3ο προκριματικό του Europa Conference League κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναζητάει την καλύτερη δυνατή ισορροπία στην ενδεκάδα που θα επιδιώξει το βράδυ της Πέμπτης να κάνει κάτι που δεν έχει ξανακάνει ποτέ στο (ευρωπαϊκό του) παρελθόν το “τριφύλλι”.

Αυτό είναι να “επιστρέψει” και να προκριθεί σε νοκ-άουτ φάση έπειτα από ήττα με “καθαρό” 2-0 στον πρώτο αγώνα. Έξι φορές βρέθηκε σε αντίστοιχη συνθήκη ο Παναθηναϊκός και δεν κατάφερε να “γυρίσει” τα σε βάρος του δεδομένα.

Για όλα βεβαίως, υπάρχει πάντα η πρώτη φορά. Πόσω μάλλον δε, απ’ την στιγμή που ο Παναθηναϊκός σε άλλες -εξίσου δύσκολες καταστάσεις- βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει άλλα πολύ “ζόρικα” σκορ, έχοντας χάσει από δύο γκολ και πάνω στον πρώτο αγώνα. Πρώτα με τον Ερυθρό Αστέρα στην πορεία του Γουέμπλεϊ (3-0, μετά από ήττα με 1-4 στο Βελιγράδι), με τη Χόνβεντ (5-1, από 2-5), με τη Βίσλα Κρακοβίας (4-1 στην παράταση, από 1-3) και με την Σπάρτα Πράγας (3-0, από 1-3).

Ο 60χρονος τεχνικός αρχίζει να δουλεύει πλέον στο μυαλό του το τελικό, αγωνιστικό πλάνο της ρεβάνς, όπου πέραν του… πονοκεφάλου λόγω της κομβικής απουσίας του τιμωρημένου Παλάσιος (μετά την άνευ λόγου κι αιτίας αποβολή απ’ τον ανεκδιήγητο Γάλλο ρέφερι, Ρούντι Μπουκέ) ψάχνει το καλύτερο δυνατό “μείγμα” στην ενδεκάδα των “πράσινων”.

Φαβορί για το θέση του “Τούκου” στα δεξιά είναι ο Γιώργος Βαγιαννίδης, όπως κατέγραψε το SPORT24 από το Σάββατο (6/8), ωστόσο υπάρχουν σκέψεις και για άλλες αλλαγές. Πέραν της δεδομένης επιστροφής των Σένκεφελντ και Χουάνκαρ στα μετόπισθεν (είναι πλέον καλά και οι δύο μετά την ίωση που πέρασαν), ο Σέρβος τεχνικός σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά να δώσει φανέλα βασικού στον Άντραζ Σπόραρ, στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού.

Σαφώς κι ο διεθνής Σλοβένος φορ, δεν είναι ακόμη πλήρως έτοιμος, όμως είναι αλήθεια πως έχει δείξει τρομερή προσαρμοστικότητα στις προπονήσεις που έχει πάρει μέρος έως τώρα με το “τριφύλλι”. Πολύ έμπειρος γαρ, δείχνει πως μαθαίνει γρήγορα κι εύκολα τον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, είναι καλά από πλευράς δυνάμεων κι αντοχών και φαίνεται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει βασικός στην”πράσινη ενδεκάδα της Πέμπτης (11/8).

Κι εκεί ποντάρει άλλωστε κι ο Γιοβάνοβιτς: Στην εμπειρία του από τέτοιου είδους αγώνες, καθώς έχει 37 συμμετοχές στα Κύπελλα Ευρώπης με απολογισμό 14 γκολ και 6 ασίστ κι αν μη τι άλλο είναι “μπαρουτοκαπνισμένος” σε συνθήκες πίεσης κι έντασης. Και το βράδυ της Πέμπτης (11/8), ο Παναθηναϊκός θα χρειαστει όλα, μα όλα τα “όπλα” του για να διεκδικήσει όσες πιθανότητες έχει να κάνει ένα μεγάλο come back…

Πηγή: sport24.gr