Επέζησε από χτύπημα κεραυνού

Η μοναδική επιζήσασα από το φονικό χτύπημα κεραυνού που σκότωσε τρεις ανθρώπους στις 4 Αυγούστου αναρρώνει σιγά-σιγά στο νοσοκομείο, αφού έζησε έναν ζωντανό εφιάλτη στα 28α γενέθλιά της.

Η Αμπερ Εσκουντέρο-Κοντοστάθη (Amber Escudero-Kontostathis) είχε περάσει τη μέρα της μαζεύοντας δωρεές για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες, όταν προς το τέλος της βάρδιας της, μια καταιγίδα δημιουργήθηκε με σύννεφα, βροχή και κεραυνούς, καταλαμβάνοντας σταδιακά την περιοχή έξω από τον Λευκό Οίκο.

Η 28χρονη που επρόκειτο να ξεκινήσει το φθινόπωρο το μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο John’s Hopkins, βγήκε από τη ΜΕΘ το Σαββατοκύριακο και κατάφερε να κάνει τα πρώτα της βήματα. Η Άμπερ έχει σοβαρά εγκαύματα κατά μήκος της αριστερής πλευράς του σώματος και του χεριού της, ενώ η βραχυπρόθεσμη μνήμη της έχει υποστεί μόνιμη βλάβη.

Η μητέρα της, Τζούλι Εσκουντέρο (Julie Escudero), δήλωσε στην εφημερίδα ‘Ventura County Star’ ότι πιστεύει πως οι μπότες που φορούσε η κόρη της βοήθησαν να σωθεί η ζωή της λόγω των παχιών σόλων από καουτσούκ που ήταν σε θέση να απορροφήσουν μέρος του κεραυνού.

«Ο γιατρός του τραύματος ήρθε χθες και είπε ότι είναι ένα “απόλυτο θαύμα”», πρόσθεσε η Εσκουντέρο στη συνέντευξη.

Ο Μπρουκς Λάμπερτσον (Brooks Lambertson), ένας νεαρός αντιπρόεδρος της ‘City National Bank’ ήταν ένας από τους τρεις ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού του ταξιδιού από το Λος Αντζελες.

Ενα ανδρόγυνο από το Ουισκόνσιν που γιόρταζε την 56η επέτειο του γάμου του χτυπήθηκε επίσης από κεραυνό και έχασε τη ζωή του.

Ο Λάμπερτσον διαχειριζόταν χορηγίες για την τράπεζα και προηγουμένως εργαζόταν στο μάρκετινγκ για τους ‘Los Angeles Clippers’, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ‘City National’. Ζούσε στο κέντρο του Λος Αντζελες.

«Ο Μπρουκς ήταν ένας απίστευτος νεαρός άνδρας που θα τον θυμόμαστε για τη γενναιοδωρία, την καλοσύνη και την ακλόνητη θετικότητά του», ανέφερε η ανακοίνωση. «Η ξαφνική του απώλεια είναι καταστροφική για όλους όσοι τον γνώριζαν και η οικογένειά του, οι φίλοι και οι συνάδελφοί του εκτιμούν τις σκέψεις και τις προσευχές που έχουν ξεχυθεί από όλη τη χώρα».

Αποφοίτησε από το ‘Cal Poly San Luis Obispo’, όπου σπούδασε στη διοίκηση αναψυχής, πάρκων και τουρισμού, με έμφαση στη διαχείριση αθλητικών δραστηριοτήτων, αναφέρει η τράπεζα.

Ο Τζέιμς Μιούλερ (James Mueller), 76 ετών, και η Ντόνα Μιούλερ (Donna Mueller), 75 ετών, από το Τζάνεσβιλ του Ουισκόνσιν, πέθαναν από τα τραύματά τους μετά το χτύπημα του κεραυνού στο πάρκο που βρίσκεται ακριβώς έξω από το συγκρότημα του Λευκού Οίκου, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Αξιωματικοί της Μυστικής Υπηρεσίας και της Αμερικανικής Αστυνομίας Πάρκων είδαν το χτύπημα του κεραυνού το βράδυ της Πέμπτης και έτρεξαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Στο παρόν ρεπορτάζ χρησιμοποιήθηκε υλικό από το «Associated Press»./ekirikas.com