Ομογενής πρόεδρος στον Δήμαρχο Χανίων

Στιγμιότυπο από την συνάντηση. Φωτογραφία: https://hania.news/

Τον πρόεδρο της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Αντώνη Τσουρδαλάκη υποδέχθηκε πρόσφατα στο γραφείο του ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης. Στη συνάντηση παρών ήταν επίσης ο Γιώργος Κοσμαδάκης, τ. πρόεδρος της Ένωσης Κρητών του Wellington της Νέας Ζηλανδίας. 

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα της ομογένειας της Αυστραλίας και της Ν. Ζηλανδίας, με τον κ. Τσουρδαλάκη να απευθύνει πρόσκληση στον Δήμαρχο Χανίων για να παραβρεθεί στο Εθνικό Συνέδριο Κρητών Αυστραλίας και Ν. Ζηλανδίας, που θα διεξαχθεί στο Wellington, τον Ιανουάριο του 2023.

Η πόλη του Wellington μάλιστα, είναι η πρώτη πόλη με την οποία ο Δήμος Χανίων υπέγραψε πρωτόκολλο αδελφοποίησης και συνεργασίας, το 1984, με τις σχέσεις των δυο πόλεων να διατηρούνται άριστες στο πέρασμα του χρόνου.

Στιγμιότυπο από την συνάντηση. Φωτογραφία: https://hania.news/

Ο Δήμαρχος Χανίων, καλωσορίζοντας τους δύο εκπροσώπους της ομογένειας, τόνισε: «Η ομογένεια μας στην Αυστραλία και την Ν. Ζηλανδία, μας εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια και περηφάνια, έχοντας πάντα εξαιρετική παρουσία και δράση», ενώ υπογράμμισε πως πάγια θέση της δημοτικής αρχής είναι να αναζωπυρώσει τους δεσμούς με τους συντοπίτες μας σε όλο τον κόσμο.

Με το πέρας της επίσκεψης ο Δήμαρχος Χανίων προσέφερε στον κ. Τσουρδαλάκη και τον κ. Κοσμαδάκη την πρόσφατη έκδοση της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, τον κατάλογο με έργα από την έκθεση: «Το Πάθος του Ορατού» από τη συλλόγη Άζιας και Αντώνη Χατζηιωάννου. Με τη σειρά τους, οι Πρόεδροι δώρισαν στον Δήμαρχο Χανίων το Λεύκωμα της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Πηγή: https://hania.news/