Παναθηναϊκός – Σλάβια Πράγας 1-1

Ο Παναθηναϊκός έδωσε τα πάντα στη Λεωφόρο, πήρε το προβάδισμα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει το «χρυσό» γκολ και έτσι έμεινε εκτός συνέχειας από το Europa Conference League, με τη Σλάβια να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση…

Τα έδωσε όλα, πάλεψε μέχρι τέλους, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να προκριθεί στην επόμενη φάση του Europa Conference League.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με γκολ του Σπόραρ, έψαξε και το δεύτερο «χρυσό» γκολ, ωστόσο η κούραση «χτύπησε» τους «πράσινους», με τον Γιουρέτσκα στις καθυστερήσεις απλώς να τελειώνει την υπόθεση πριν τη λήξη, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1…

Πολλές οι μεγάλες ευκαιρίες για το «τριφύλλι» στο πρώτο μέρος, με κύρια πηγή κινδύνου τον Σπόραρ. Έντονα παράπονα από τον Παναθηναϊκό για πέναλτι πάνω στον Σένκεφελντ, λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με το… μαχαίρι στα δόντια και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με το «καλημέρα»!

Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναπτύχθηκε υπέροχα, ο Χουανκάρ έβγαλε τρομερή παράλληλη μπαλιά, με τον Σπόραρ να αστοχεί προ κενής εστίας! Ο Σλοβένος επιθετικός έκανε την προβολή, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι των Τσέχων, χάνοντας έτσι μια τεράστια ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στο «τριφύλλι».

Συνέχισε να πιέζει

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς συνέχισε να πιέζει και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με τον Αϊτόρ! Ο Ισπανός επιθετικός βρέθηκε στα δεξιά μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, ωστόσο ο Μάντους κατάφερε να αποσοβήσει τον κίνδυνο και να κρατήσει το μηδέν.

Η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τη Σλάβια ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Ντούντερα βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, χωρίς ωστόσο να βρίσκει στόχο, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος, με τον Σπόραρ να πρωταγωνιστεί στις περισσότερες επιθέσεις του. Ο Σλοβένος φορ βρέθηκε και πάλι μια ανάσα από το γκολ. Ο Κώτσιρας έκανε εκπληκτική κάθετη, ο Σπόραρ βρέθηκε και πάλι μόνος με τον Μάντους, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Σλάβια κατάφερε να βγάλει με τα πόδια!

Οι «πράσινοι» παραπονέθηκαν έντονα για πέναλτι στο 42ο λεπτό, όταν ο ήδη «κιτρινισμένος» Μάντους «γκρέμισε» τον Σένκεφελντ εντός της περιοχής, με τη συγκεκριμένη φάση να «κλείνει» ουσιαστικά και το πρώτο μέρος!

Επίσημη ανακοίνωση για τη διαιτησία

Η συγκεκριμένη φάση ήταν και η αιτία της επίσημης ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΠΑΕ κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, με τους «πράσινους» να εκφράζουν τα παράπονα τους για τη διαιτησία του Άγγλου…

Το δεύτερο μέρος δεν είχε παρόμοιο ξεκίνημα με το πρώτο, ωστόσο οι «πράσινοι» βρήκαν αυτό που έψαχναν από το πρώτο κιόλας λεπτό! Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» αναπτύχθηκαν άψογα από τα αριστερά, ο Χουάνκαρ έκανε την τρομερή σέντρα και ο Σπόραρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Τσέχων στο 58ο λεπτό για το 1-0!

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να βρουν το «χρυσό» γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς «έριξε» όλα του τα επιθετικά «όπλα» ωστόσο η κούραση δεν επέτρεψε στο «τριφύλλι» να πιέσει μέχρι τέλους τους Τσέχους οι οποίοι βρήκαν και γκολ στις καθυστερήσεις.

Ο Καμπετσής έκανε κακό γύρισμα προς τον Μπρινιόλι, ο Γιουρέτσκα πρόλαβε την μπάλα και νίκησε τον Ιταλό τερματοφύλακα για το τελικό 1-1…

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (55’ Κουρμπέλης), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος (77’ Καμπετσής), Πέρεθ, Τσέριν, Βαγιαννίδης (77’ Ιωαννίδης), Σπόραρ, Αϊτόρ (88’ Καρλίτος).

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόφσκι / 4-3-3): Μάντους, Ντούντερα (82’ Μάζοπουστ), Ούσου, Καχαράμπα, Ντόρλεϊ, Τραορέ (61’ Σεβτσίκ), Τιεχί, Χόλες, Σραντς, Λινγκρ (62’ Ούσορ), Ολαγίνκα.

in.gr