Κατασκήνωση με μεγάλη συμμετοχή παιδιών στην Κοινότητα της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ

Μια γενική άποψη των παιδιών που πήραν μέρος στην κατασκήνωση της Κοινότητας της Αναστάσεως. Φωτογραφία: Κοινότητα Αναστάσεως Brookville

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗΣτο άκουσμα και μόνο του αριθμού των παιδιών που μετέχουν στην φετινή κατασκηνωτική περίοδο στην Κοινότητα της Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ, μείναμε έκπληκτοι.

137 παιδιά συμμετείχαν στην κατασκήνωση G1 που οργάνωσε η Κοινότητα.

Λόγω φυσικά της εκτέλεσης των έργων επέκτασης, στις εγκαταστάσεις της Κοινότητας η κατασκηνωτική περίοδος έλαβε χώρα στο γειτονικό Greenvale School.

Ήταν μια ακόμα αισιόδοξη αλλά σημαντική για το μέλλον πρωτοβουλία, που δείχνει πόσο σημαντικό είναι το έργο που γίνεται, τις περισσότερες φορές αθόρυβα.

Οι ομαδάρχες που συμμετείχαν στην φετινή κατασκηνωτική περίοδο όπου πήραν μέρος 137 παιδιά. Εδώ σε αναμνηστική φωτό μπροστά από το ναό. Φωτογραφία: Κοινότητα Αναστάσεως Brookville

Αν δεν βλέπαμε τις φωτογραφίες στο Facebook, κι αν δεν πηγαίναμε στις παρακλήσεις, όπου ο προϊστάμενος της Κοινότητας αποκάλυψε τον αριθμό των παιδιών που συμμετέχουν, δεν θα σκεφτόμασταν να γράψουμε αυτό το κείμενο.

Η κατασκήνωση, είναι μια έννοια που μας συνδέει με όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια. Και το γεγονός ότι εξακολουθεί να τραβάει το ενδιαφέρον των παιδιών στην εποχή μας, είναι μια επιβεβαίωση του έργου που επιτελούν οι επικεφαλής της Κοινότητας καθώς και άλλων κοινοτήτων, αφού την ίδια περίοδο λειτουργούν κατασκηνώσεις και στην Κοινότητα της Αγίας Παρασκευής (Γκρίνλοουν) και στην Κοινότητα του Αγίου Νικολάου (Φλάσινγκ).

Ημέρα Ελλάδας

Η Πέμπτη ήταν η ημέρα της Ελλάδας, όπου τα παιδιά που συμμετείχαν στην κατασκήνωση είχαν την ευκαιρία, όχι μόνο να παίξουν και να γελάσουν, αλλά και να χορέψουν ελληνικούς χορούς.

Η διάθεση και το χιούμορ ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν και μάλιστα πολλά από τα παιδιά θέλησαν να βάψουν στο πρόσωπό τους την ελληνική σημαία.

Σημαντικός είναι ο ρόλος του αρχηγού της Κατασκήνωσης, αλλά στην περίπτωση του προϊσταμένου της Κοινότητας του π. Παντελεήμων, ο ρόλος αυτός μάλλον δεν ισχύει, παρά μόνο στα χαρτιά. Η σκέψη του και η φροντίδα του είναι να νιώσουν όλα τα παιδιά σαν μια οικογένεια. Στο στιγμιότυπο ο π. Παντελεήμων συνομιλεί με νεαρό κατασκηνωτή. Φωτογραφία: Κοινότητα Αναστάσεως Brookville.

Ήταν ένα ακόμα σημάδι του ρόλου που έχουν οι κοινότητες εάν φυσικά αποδεχθούν οι ίδιες οι κοινότητες, στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Η ημέρα ολοκληρώνεται κάθε μέρα στις 2 το μεσημέρι αλλά κάτι περίεργο συμβαίνει κατά τις έξι το απόγευμα, που αυτές τις μέρες εντυπωσίασε όλους όσους προσήλθαν στο ναό για τις παρακλήσεις στην Παναγία.

Πολλά από τα παιδιά που παρακολουθούν το πρωί την κατασκήνωση, το απόγευμα πάνε στην Εκκλησία και αν είναι αγόρια βοηθούν στο ιερό, αν είναι κορίτσια βοηθούν είτε στις ψαλμωδίες είτε σε άλλους ρόλους.

Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη η Κοινότητα παρέθεσε νηστίσιμο δείπνο προς τους ομαδάρχες της Κατασκήνωσης. Διευθύντρια της Κατασκήνωσης είναι η κυρία Εμίλυ Δημητρίου.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στην Κατασκήνωση ασχολούνται με αθλοπαιδιές, με ομαδικά πρόγραμμα χειροτεχνίας και έχουν την ευκαιρία να μάθουν ελληνικούς χορούς. Φωτογραφία: Κοινότητα Αναστάσεως Brookville

Η τελευταία ημέρα της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου ήταν αφιερωμένη σε αθλητικούς αγώνες, «Οlympics», δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να συναγωνιστούν σε διάφορα αθλήματα, με γνώμονα την ευγενή άμιλλα.

Πάντως και τις προηγούμενες ημέρες τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δημιουργικές ομάδες και να ασχοληθούν με χειροτεχνίες και άλλα ομαδικά προγράμματα. Όπως ακριβώς σε μια κατασκήνωση.

Να σημειωθεί ότι ξεκίνησαν ήδη οι προετοιμασίες για το πανηγύρι που ετοιμάζει η Κοινότητα και θα διεξαχθεί, μετά την θεία λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου. Λίγο μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο προϊστάμενος π. Παντελεήμων θα φωνάξει όλα τα παιδιά για την αναμνηστική φωτογραφία της Χρονιάς, από την κατασκήνωση.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στην Κατασκήνωση ασχολούνται με αθλοπαιδιές, με ομαδικά πρόγραμμα χειροτεχνίας και έχουν την ευκαιρία να μάθουν ελληνικούς χορούς. Φωτογραφία: Κοινότητα Αναστάσεως Brookville
Τα παιδιά που συμμετέχουν στην Κατασκήνωση ασχολούνται με αθλοπαιδιές, με ομαδικά πρόγραμμα χειροτεχνίας και έχουν την ευκαιρία να μάθουν ελληνικούς χορούς. Φωτογραφία: Κοινότητα Αναστάσεως Brookville

Πηγή: ananmiseis.net