Έχασε την μάχη με την ζωή ο αντιπρόεδρος της «Alma Bank» Νίκος Κωστάκος

Ο αείμνηστος Νίκος Κωστάκος.

Νέα Υόρκη.- Ο διακεκριμένος τραπεζιτικός και συνάμα αντιπρόεδρος της ομογενειακής τράπεζας «Alma Bank» Νίκος Κωστάκος (Nikos Kostakos) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Το απόγευμα της Τρίτης 16 Αυγούστου 2022 έχασε την τελευταία μάχη της ζωής του σε ηλικία εξήντα ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους.

Η κηδεία του αειμνήστου θα τελεστεί κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην ιδιαίτερή του πατρίδα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κοιμητήριο της Ηλιούπολης όπου αναπαύονται και οι αείμνηστοι γονείς του Παναγιώτης και Μαρία Κωστάκου. Την ευθύνη έχει αναλάβει το ομογενειακό γραφείο τελετών «Antonopoulos Funeral Home» με έδρα το Ντίτμαρς.

Ο αδελφός του Μιχάλης Κωστάκος με τον γιο του Πάνο στις αρχές του Αυγούστου επισκέφθηκαν τη Νέα Υόρκη και πέρασαν μία περίπου εβδομάδα μαζί του και γνώρισαν από κοντά το φιλικό του περιβάλλον. Αναχώρησαν για την Αθήνα χωρίς ποτέ τους να φανταστούν ότι οι πλούσιες σε συγκινήσεις στιγμές που πέρασαν με τον Νίκο θα ήταν οι τελευταίες.

Ο θάνατός του καταλυπεί τον αδελφό του Μιχάλη, την σύζυγό του Ελένη και τον ανιψιό του Πάνο Κωστάκο.

«Alma Bank»

Ο Πάνος Στογιόγλου, ανώτατο στέλεχος της «Alma Bank» μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο του Νίκου Κωστάκου και μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Alma Bank», κ. Μιχάλης Ψηλός, ενδιαφερόταν και ενημερωνόταν καθημερινά για την πορεία της υγείας του αειμνήστου.

Ο κ. Στογιόγλου χαρακτήρισε τον αείμνηστο «πολύτιμο στέλεχος, συνεργάτη και φίλο» και μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο Νίκος Κωστάκος ήταν υπόδειγμα τραπεζιτικού στελέχους, συνεργάτη και ηγέτη. Το σπάνιο του χαρακτήρα, η αγάπη και η εκτίμηση για τον συνάνθρωπο σε συνδυασμό με το φιλότιμο κατακτούσαν τις καρδιές των συνεργατών του και των πελατών. Αγωνίστηκε όσο ελάχιστοι για να κρατηθεί στην ζωή και δίδαξε με το ήθος, με την μαχητικότητα, αλλά και με την καρτερία».

«Ο πρόωρος θάνατός του έχει προκαλέσει θλίψη και συγκίνηση όχι μόνο σε μας, αλλά σε όλους όσους είχαν την τύχη και το προνόμιο να γνωριστούν και να συνεργαστούν μαζί του. Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και όλων των στελεχών και συνεργατών εκφράζουμε τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη», κατέληξε ο κ. Στογιόγλου.

Η είδηση για τον πρόωρο θάνατό του μεταδόθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Από την Ηλιούπολη στην καταξίωση

Ο Νίκος Κωστάκος γεννήθηκε στην Ηλιούπολη στις 3 Σεπτεμβρίου 1961 όπου και μεγάλωσε. Η αείμνηστοι γονείς του Παναγιώτης και Μαρία Κωστάκου έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά και συγκεκριμένα τον Μιχάλη και τον Νίκο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Το πάθος του για την γνώση τον οδήγησε στη Νέα Υόρκη όπου έγινε δεκτός και αποφοίτησε από την Σχολή Οικονομικών του City College of New York.

Μετά την αποφοίτησή του αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τραπεζικό τομέα και έκανε τα πρώτα του βήματα στην «Atlantic Bank», θυγατρική την εποχή εκείνη της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα. Στην συνέχεια υπηρέτησε στην «JP Morgan Chase», αλλά η αγάπη του για την ομογένεια τον ώθησε να υπηρετήσει στην «Marathon Bank» την περίοδο της εξαγοράς της από την Τράπεζα Πειραιώς. Ακόμη και μετά την εξαγορά της και την μετονομασία της σε Investors Bank παρέμεινε στην εν λόγω τράπεζα.

Προ δύο περίπου ετών προσελήφθη στην «Alma Bank», όπου συν τοις άλλοις κατείχε τον τίτλο του αντιπροέδρου.

Ο Νίκος Κωστάκος ανήκει στην κατηγορία των ομογενών τραπεζιτικών που αν και είχαν τα προτερήματα να κάνουν καριέρα σε μεγαλύτερους τραπεζικούς και χρηματιστηριακούς οργανισμούς, εν τούτοις δεν ενέδωσαν στους πειρασμούς. Παρέμειναν σε ομογενειακές τράπεζες και κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι η επαγγελματική καριέρα έληξε στην «Alma Bank» την μοναδική καθαρά ομογενειακή τράπεζα.

 

Πηγή: anamniseis.net