«Λύγισε» τον Μεντβέντεφ και προκρίθηκε στον τελικό του Σινσινάτι ο Τσιτσιπάς (2-1)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Ντανίλ Μεντβέντεφ (7-6, 3-6, 6-3) στα ημιτελικά του Σινσινάτι και… φουλάρει για τον 10ο τίτλο της καριέρας του.

Πέρασε στον τελικό του τουρνουά Masters στο Σινσινάτι ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας υπέταξε με  2-1 σετ τον Ντανίλ Μεντβέντεφ (7-6, 3-6, 6-3) σε ένα ματς που διήρκησε 2 ώρες και 24 λεπτά και τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/8) θα διεκδικήσει τον 10o τίτλο της καριέρας του.

Ο Στέφανος έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ, το οποίο μετά τα πολλά λάθη και από τους δύο παίκτες κρίθηκε σε tie break, με τον Τσιτσιπά να σώζει σετ πόιντ και να το κερδίζει με 8-6, φτάνοντας έτσι μια… ανάσα από την πρόκριση.

Στη συνέχεια όμως ακολούθησε ένα τραγικό σετ, στο οποίο βρέθηκε να χάνει μέχρι και 5-0. Κατάφερε να μαζέψει λίγο την κατάσταση, όμως ο Ρώσος είχε ξεφύγει αρκετά και μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.

Ωστόσο, το τρίτο σετ ήταν ένα από τα πιο ώριμα σετ της φετινής του πορείας του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος με την υπομονή του οδήγησε σε πολλά λάθη τον Μεντβέντεφ, έφτασε στο break που ήθελε και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Στον μεγάλο τελικό θα αντιμετωπίσει τον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς (Νο152), ο οποίος ξεπέρασε και το εμπόδιο του Κάμερον Νόρι (6-3, 6-4).