Στην Τυνησία ψάχνει το Πολεμικό Ναυτικό την αιτία του αιφνίδιου θανάτου της 19χρονης Θάλειας

Ο αιφνίδιος θάνατος της 19χρονης ναυτικής δοκίμου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Στο μικροσκόπιο σύμφωνα με πληροφορίες έχει μπει το τριήμερο 18-21 Αυγούστου που τα δύο πλοία -το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Προμηθέας» στο οποίο επέβαινε η άτυχη Θάλεια και η φρεγάτα «Κανάρης» με τους υπόλοιπους ναυτικούς δόκιμους- στο πλαίσιο του θερινού εκπαιδευτικού ταξιδιού είχαν δέσει στην Τυνησία και συγκεκριμένα στο λιμάνι Λαγκουλέτ.

Ερευνάται λοιπόν εάν στη διάρκεια κάποιας εξόδου από τα πλοία εκείνες τις ημέρες, η άτυχη Θάλεια έφαγε ή ήπιε κάτι που να της προκάλεσε δηλητηρίαση. Και αυτό παρά τις αυστηρές οδηγίες που δίνονται στους δοκίμους και στα πληρώματα των πλοίων να προσέχουν πάρα πολύ τι καταναλώνουν σε αυτές τις χώρες. Χαρακτηριστικό είναι πως στις οδηγίες τονίζεται ότι ακόμη και τα δόντια τους πρέπει να τα πλένουν μόνον με εμφιαλωμένο νερό.

Να σημειωθεί ότι η 19χρονη είχε νοσήσει εν πλω από κορονοϊό, αλλά τις ημέρες που τα πλοία ήταν στην Τυνησία ήταν αρνητική. Ωστόσο, ενδέχεται ο οργανισμός της να ήταν εξασθενημένος και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση να προκάλεσε τη βαριά νόσησή της.

Αμέσως μετά την αναχώρηση των δύο πολεμικών πλοίων από την Τυνησία και συγκεκριμένα το βράδυ ανάμεσα 22 και 23 Αυγούστου, η Θάλεια εμφάνισε υψηλό πυρετό. Στις 23 Αυγούστου το απόγευμα το πλοίο κατέπλευσε εσπευσμένα στη Νάπολη προκειμένου να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία η δόκιμος που είχε εμφανίσει πυρετό απροσδιόριστης αιτιολογίας που δεν μπορούσε να ελεγχθεί.

Στις 24 Αυγούστου το πρωί η κατάστασή της επιδεινώθηκε και εισήχθη επειγόντως στη ΜΕΘ με τη διάγνωση να μιλά για σηψαιμία. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη Θάλεια κατέληξε την επόμενη μέρα. Τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να εξακριβωθούν από την νεκροψία και νεκροτομή που θα γίνουν από Ιταλούς ιατροδικαστές καθώς ο θάνατός της έλαβε χώρα επί ιταλικού εδάφους.

Με στοιχεία από: enikos.gr