Οικονόμου για Τσίπρα: «Μέτρησε τον αέρα και τον μοίρασε για χωράφια»

Αθήνα.- Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε σε υποσχέσεις που θα οδηγήσουν σε νέα μνημόνια, μέτρα που θα κοστίζουν 20 δισ. ευρώ ετησίως και για θα, θα, θα προς πάσα κατεύθυνση.

Τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ σχολίασε με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε σε υποσχέσεις που θα οδηγήσουν σε νέα μνημόνια, μέτρα που θα κοστίζουν 20 δισ. ευρώ ετησίως και για θα, θα, θα προς πάσα κατεύθυνση.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

Ο κ. Τσίπρας είχε στη ΔΕΘ μια τελευταία ευκαιρία, πριν από τις επόμενες εκλογές: να δείξει ότι κάτι έμαθε από τα τραγικά λάθη της πολιτικής του διαδρομής και ότι αντιλαμβάνεται, έστω στοιχειωδώς, τη σύνθετη και δύσκολη πραγματικότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Απέδειξε ότι σε τίποτα δεν άλλαξε και τίποτα δεν έμαθε.

Απόψε κατάφερε το αλήστου μνήμης «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», που είχε άλλοτε παρουσιάσει, να φαντάζει έως και μίζερο.

Όπως λέει ο Αριστοφάνης, ο κ. Τσίπρας σήμερα μέτρησε τον αέρα και τον μοίρασε για χωράφια.

Εξήγγειλε μέτρα που κοστίζουν πάνω από 20 δισ. ευρώ ετησίως, ποσό που θα εκτόξευε κατά 10% το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας, κάτι που θα οδηγούσε κατευθείαν σε νέα μνημόνια.

Καμιά σοβαρότητα, καμιά υπευθυνότητα. Ενώ παρουσίαζε την εικόνα μιας περίπου κατεστραμένης χώρας, την ίδια στιγμή μοίραζε δεκάδες δισεκατομμύρια. Λεφτά σε όλους και προσλήψεις παντού. Θα…θα…θα…

Υποσχέσεις που οι πολίτες ξέρουν ότι δεν έχουν καμία αξία.

Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει περισσότερα από όσα με σύνεση υπόσχεται.

Για αυτό, στη δεδομένη συγκυρία, η αυτοδύναμη, συνετή, σταθερή και αποτελεσματική Ελλάδα είναι η μόνη σοβαρή και ρεαλιστική προοπτική για την πατρίδα και τους πολίτες.