Μητσοτάκης σε ομογενείς στις ΗΠΑ για Ερντογάν: Δεν θα ανεχθώ bullying από κανέναν

«Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.

Γνώμονας το Διεθνές Δίκαιο

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» και πως η Ελλάδα θα κάνει ο,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες υπογραμμίζοντας τις άριστες ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».

Με σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι “η Ελλάδα δεν θα δεχθεί bullying από κανέναν”, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μια πρώτη απάντηση στο παραλήρημα του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την διάρκεια της ομιλίας τους στο γεύμα που διοργάνωσαν προς τιμήν του ελληνοαμερικανικές οργανώσεις και ομογενειακοί επαγγελματικοί σύλλογοι.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα κάνει το παν για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, όπως αυτήν με τις ΗΠΑ, που βρίσκονται στο καλύτερο σημείο ιστορικά.

Οι προκλήσεις είναι απαράδεκτες

«Οι προκλήσεις για την κυριαρχία της Ελλάδας είναι απαράδεκτες και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί να δυναμώσουμε τις συμμαχίες μας. Οι δεσμοί μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτεροι από ποτέ, θα στείλουμε το μήνυμα για ό,τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει οικονομική ύφεση».

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό προλόγισε ο ομογενής επιχειρηματίας – και ένας εκ των σημαντικών δωρητών του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζορτζ Μάρκους (George Marcus), ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα Πρωθυπουργού, εστιάζοντας κυρίως στην πορεία της ελληνικής οικονομίας επί των ημερών του.

Αμερικανοεβραϊκές Οργανώσεις

Στο μεταξύ, με αντιπροσωπεία πέντε αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων συναντήθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός ενώ στη συνέχεια είχε ξεχωριστή συνάντηση με την πρόεδρο και ανώτερα στελέχη της αμερικανοεβραϊκής oργάνωσης AIPAC, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την Εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την κλιμακούμενη ρητορική της τουρκικής ηγεσίας και την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Άγκυρα, δίνοντας έμφαση στην ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και σε περιστατικά παραπληροφόρησης της διεθνούς κοινότητας σε βάρος της χώρας μας.

Σημειώνεται ότι στη 1 ωρα Ελλάδος θα προβληθεί η συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Bloomberg.

Με στοιχεία από ekirikas.com/skai.gr