Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Λέρου—Έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων

Θρίλερ στη Λέρο με ναυάγιο φουσκωτού σκάφους το οποίο μετέφερε μετανάστες. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, που κατά δήλωση των διασωθέντων ανέρχονται σε έξι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το φουσκωτό σκάφος με τους μετανάστες καταστράφηκε κατά την προσέγγιση του σε παραλία του νησιού.

Στη συγκεκριμένη περιοχή εντοπίστηκαν ήδη σώοι από το Λιμενικό Σώμα 49 μετανάστες, ενώ κατά δήλωσή τους, στο σκάφος που φέρεται να είχε ξεκινήσει από την Τουρκία, επέβαιναν συνολικά 55 άτομα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και συμμετέχουν ένα πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα αεροσκάφος της frontex και στελέχη του Λιμενικού Σώματος από ξηράς.

Σημειώνεται ότι οι 49 μετανάστες που εντοπίστηκαν σώοι σε παραλία του νησιού θα οδηγηθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου. Πρόκειται για 4 παιδιά 18 γυναίκες και 27 άνδρες.