Το τελευταίο αντίο στη Μάρθα Καραγιάννη

Τη Μάρθα Καραγιάννη, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 82 ετών, αποχαιρέτησαν με συγκίνηση, συγγενείς, φίλοι και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου, το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Α′ Νεκροταφείο Αθηνών.

Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας και η επιστήθια φίλη της, Ντόρα Δούμα, η Άννα Φόνσου, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Μάκης Δελαπόρτας, ο Φώτης Μεταξόπουλος, ο Δημήτρης Παπάζογλου, ο Σπύρος Μπιμπίλιας, ο πρώην ποδοσφαιριστής και επί χρόνια σύντροφος της Μάρθας Καραγιάννη, Βασίλης Κωνσταντίνου, η Αλίκη Κατσαβού, σύζυγος του αείμνηστου Κώστα Βουτσά, με τον γιο τους Φοίβο, καθώς και άνθρωποι που ήρθαν να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου, η οποία έλαμψε στα χρόνια της εμπορικής ακμής του.

Σε μία φορτισμένη από τη θλίψη ατμόσφαιρα, τα χειροκροτήματα και το όνομα «Μάρθα» συνόδευσαν το φέρετρο ως το αυτοκίνητο που θα μετέφερε στο αποτεφρωτήτιο της Ριτσώνας τη σπουδαία ηθοποιό της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου, που υπηρέτησε με συνέπεια όχι μόνο κωμικούς αλλά και δραματικούς ρόλους, όπως ήταν και η επιθυμία της.

«Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν ένα κομμάτι από τη ζωή μου. Τη Μάρθα δεν την αγάπησα γιατί ήταν σταρ του ελληνικού κινηματογράφου. Τη γνώρισα ως έναν άνθρωπο ντόμπρο και ειλικρινή με θέληση να ζήσει» δήλωσε ο πρώην σύντροφος της Μάρθας Καραγιάννη, Βασίλης Κωνσταντίνου.

Ενώ η Ζωζώ Σαπουντζάκη, που δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Κάναμε όνειρα […] Με γέλασε όμως γιατί έφυγε μόνη. Αγαπιόμαστε με την Μάρθα. Θέλω να της πω να με περιμένει».

Στεφάνια έστειλαν οι οι Ζωζώ Σαπουντζάκη, Δημήτρης-Ελένη-Νίκη Σούρα, Μαίρη Χρονοπούλου, Κάτια Δανδουλάκη, Όμιλος Αντέννα, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Μίμης και Λουκίλα Πλέσσα, Θεοδώρα Βουτσά, Γιάννης Μπουρνέλης, Τμήμα και Τομέας Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ.ά.