Ηγετικά στελέχη της «Alma Bank» και «Investors Bank» τίμησαν τη μνήμη του Νίκου Κωστάκου

Η δεύτερη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 25 Σεπτεμβρίου 2022 στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ διέφερε από την πρώτη Λειτουργία, διότι τελέστηκαν τα μνημόσυνα, μεταξύ των οποίων και το 40ήμερο μνημόσυνο του Νίκου Κωστάκου, αντιπροέδρου της ομογενειακής τράπεζας «Alma Bank».

Στις τρεις πρώτες σειρές των στασιδίων κάθησαν τα ηγετικά στελέχη της «Alma Bank» και «Investors Bank», συνάδελφοι και φίλοι του Νίκου Κωστάκου, που έφυγε πρόωρα τον περασμένο μήνα σε ηλικία 60 ετών.

Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Alma Bank» Μιχάλης Ψηλός, οι ιδρυτές της και συνάμα ευεργέτες της ομογένειας και της γενέτειρας Ευστάθιος και Σταματική Βαλιώτη, η αντιπρόεδρος της «Investors Bank», Τίνα Χάνδρα, καθώς επίσης και ο ανιψιός του αειμνήστου Πάνος Κωστάκος, ο οποίος είχε έρθει στις αρχές της εβδομάδας προκειμένου να εκπροσωπήσει την οικογένεια στο 40ήμερο Μνημόσυνο.

Ο αείμνηστος Νίκος Κωστάκος.

Τα Μνημόσυνα τέλεσαν ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Παύλος Παλαιστίδης και ο εφημέριος Αριστείδης Γαρίνης οι οποίοι προσευχήθηκαν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής τους και ευχήθηκαν στους παρισταμένους όπως διαιωνίσουν την μνήμη τους.

Αμέσως μετά τα ηγετικά στελέχη αμφοτέρων των τραπεζών παρακάθησαν στην μακαρία που παρατέθηκε στο ομογενειακό εστιατόριο «Μύθος» που βρίσκεται απέναντι από το ναό και οι συγκινήσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, καθώς ο ανιψιός του αειμνήστου γνώρισε από κοντά τους φίλους του θείου του και τους ανθρώπους που επικοινώνησαν μαζί τους για να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες για την διακομιδή του σκηνώματός του και την τέλεση της κηδείας στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

Στην προσφορά και στην δράση του αειμνήστου αναφέρθηκαν η Τίνα Χάνδρα, ο Ευστάθιος Βαλιώτης και ο Πάνος Στογιόγλου, υψηλόβαθμος της «Alma Bank» που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην προετοιμασία του μνημόσυνου.

Τα ηγετικά στελέχη της “Alma Bank” και στην τρίτη σειρά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “Alma Bank” Μιχάλης Ψηλός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αν και οι προσφωνήσεις τους διέφεραν ως προς το περιεχόμενο, εν τούτοις είχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και εξήραν την προσφορά του αειμνήστου στις εν λόγω τράπεζες και στην ομογένεια, καθώς επίσης το σπάνιο του χαρακτήρα του, το ήθος, την φιλαλληλία, την ευσπλαχνία και το φιλότιμό του.

Ο  Νίκος Κωστάκος (Nikos Kostakos),  απεβίωσε στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 60 ετών το απόγευμα της Τρίτης 16 Αυγούστου 2022 βυθίζοντας σε πένθος την οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους.

Η νεκρώσιμη Ακολουθία εψάλει το  μεσημέρι της Πέμπτης, 1ης Σεπτεμβρίου 2022 στον ιερό ναό της Αναστάσεως του Δημοτικού Κοιμητηρίου της Ηλιοπόλεως και αμέσως μετά έλαβε χώρα ο ενταφιασμός του στον εν λόγο Κοιμητήριο.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Ευσταθίου Βαλιώτη ιδρυτή της Alma Bank. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Από την Ηλιούπολη στην καταξίωση

Ο Νίκος Κωστάκος, γεννήθηκε στην Ηλιούπολη στις 3 Σεπτεμβρίου 1961 όπου και μεγάλωσε. Οι αείμνηστοι γονείς του Παναγιώτης και Μαρία Κωστάκου έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά και συγκεκριμένα τον Μιχάλη και τον Νίκο και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Το πάθος του για την γνώση τον οδήγησε στη Νέα Υόρκη όπου έγινε δεκτός και αποφοίτησε από την Σχολή Οικονομικών του City College of New York.

Μετά την αποφοίτησή του αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τραπεζικό τομέα και έκανε τα πρώτα του βήματα στην «Atlantic Bank», θυγατρική την εποχή εκείνη της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα. Στην συνέχεια υπηρέτησε στην «JP Morgan Chase», αλλά η αγάπη του για την ομογένεια τον ώθησε να υπηρετήσει στην «Marathon Bank» την περίοδο της εξαγοράς της από την Τράπεζα Πειραιώς. Ακόμη και μετά την εξαγορά της και την μετονομασία της σε Investors Bank παρέμεινε στην εν λόγω τράπεζα.

Πρώτος από αριστερά ο Πάνος Κωστάκος, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την αγάπη των συνδέλφων και φίλων για τον αείμνηστο Νκο Κωστάκο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Προ δύο περίπου ετών προσελήφθη στην «Alma Bank», όπου συν τοις άλλοις κατείχε τον τίτλο του αντιπροέδρου.

Ο Νίκος Κωστάκος ανήκει στην κατηγορία των ομογενών τραπεζιτικών που αν και είχαν τα προτερήματα να κάνουν καριέρα σε μεγαλύτερους τραπεζικούς και χρηματιστηριακούς οργανισμούς, εν τούτοις δεν ενέδωσαν στους πειρασμούς. Παρέμειναν σε ομογενειακές τράπεζες και κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι η επαγγελματική καριέρα έληξε στην «Alma Bank» την μοναδική καθαρά ομογενειακή τράπεζα.

Πηγή:anamniseis.net