Επίσημο αίτημα Ουκρανίας για ένταξη στο NATO, «ρεβάνς» από Ζελένσκι στις προσαρτήσεις του Πούτιν

Η Ουκρανία υπέβαλε αίτημα για (ταχεία) ένταξη στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με ανακοίνωση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι περνά στην… αντεπίθεση. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι το Κίεβο ζητά ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Είμαστε ήδη de facto μέρος του ΝΑΤΟ, ήρθε η ώρα να γίνουμε και de jure» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Λαμβάνουμε αυτό το αποφασιστικό βήμα υπογράφοντας το αίτημα της Ουκρανίας για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ» τόνισε με ανάρτηση που έκανε στο Telegram.

«Εκ των πραγμάτων, έχουμε ήδη φτάσει στο ΝΑΤΟ. Εκ των πραγμάτων, έχουμε ήδη αποδείξει τη συμβατότητα με τα πρότυπα της Συμμαχίας. Είναι πραγματικές για την Ουκρανία – πραγματικές στο πεδίο της μάχης και σε όλες τις πτυχές της αλληλεπίδρασής μας. Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, βοηθάμε ο ένας τον άλλον και προστατεύουμε ο ένας τον άλλον. Αυτή είναι η Συμμαχία. Εκ των πραγμάτων. Σήμερα, η Ουκρανία υποβάλλει αίτηση για να το κάνει de jure. Σε μια διαδικασία που συνάδει με την αξία μας για την προστασία ολόκληρης της κοινότητάς μας. Με ταχύ τρόπο. Κάνουμε το αποφασιστικό μας βήμα υπογράφοντας την αίτηση της Ουκρανίας για επιταχυνόμενη ένταξη στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Ζελένσκι σε βίντεο που ανάρτησε η ουκρανική προεδρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Πηγή: dikaiologitika.gr