Ολυμπιακός: Επίσημο του Πασχαλάκη!

Ο έμπειρος γκολκίπερ, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, είναι πλέον και επίσημα παίκτης της ομάδας του Ολυμπιακού προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Gazzetta.

Ο Ολυμπιακός ενεργοποίησε την επιλογή του Πασχαλάκη και οριστικοποίησε τη μεταγραφή του, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του Gazzetta. Ο 33χρονος άλλοτε αρχηγός του ΠΑΟΚ και παίκτης του που έχει πάρει τίτλους με την ομάδα της Θεσσαλονίκης (και νταμπλ βέβαια) συνεχίζει έτσι και επίσημα την καριέρα του στους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Το συμβολαιό του θα είναι για 1+1 χρόνια με απολαβές λίγο πιο πάνω από τις 500.000 ευρώ. Θα μπορεί να ενεργοποιηθεί η 2η χρονιά του εφόσον πιάσει συγκεκριμένο όριο συμμετοχών.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τον 33χρονο διεθνή γκολκίπερ:

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στον Ολυμπιακό. Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την απόκτηση του διεθνούς τερματοφύλακα, Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ο 33χρονος τερματοφύλακας, γεννημένος στις 28 Ιουλίου 1989, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο και θα συνεχίσει την καριέρα του στους «Ερυθρόλευκους».

Έχει παίξει σε 148 αγώνες στη Super League και είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, την οποία έχει εκπροσωπήσει τρεις φορές. Στο παρελθόν βρέθηκε στην ακαδημία του Ολυμπιακού, ενώ αγωνίστηκε σε Ηλιούπολη, Λεβαδειακό, Πανθρακικό, ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ.

Από μικρός…

Δεν είναι κρυφό ότι ο Πασχαλάκης σε μικρή ηλικία είχε θητεία στις υποδομές των ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

Σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στις Ακαδημίες της ΑΕΚ, αλλά η μεγάλη απόσταση του προπονητικού κέντρου από το σπίτι του αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα και ο νεαρός γκολκίπερ αποχώρησε. Έναν χρόνο μετά ο Ολυμπιακός δεν έχασε την ευκαιρία και έπειτα από ένα δοκιμαστικό τον έκανε δικό του.

Σε ηλικία 15 ετών, το καλοκαίρι του Euro 2004, αποχώρησε από τον Πειραιά και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Η Ηλιούπολη ήταν που του έκανε κρούση και άρχισε να παίρνει αμέσως συμμετοχές στη Γ’ Εθνική.

gazzetta.gr