Ελληνικό φοιτητικό γλέντι στο Μαλιώτειο Κέντρο

Βοστώνη.- Πάνω από διακόσιοι φοιτητές και φοιτήτριες ελληνικής καταγωγής, από τα πανεπιστήμια της Βοστώνης του Ροντ Αϊλαντ, συμπεριλαμβανομένων και εκ του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου και συμμετείχαν στο Ελληνικό γλέντι. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο ετήσιο φοιτητικό γλέντι, όπως καθιερώθηκε για πρώτη φορά πριν από ένα χρόνο.

Οι υπεύθυνοι του Μαλιωτείου Κέντρου φρόντισαν την η διοργάνωση αυτού του ελληνικού φεστιβάλ να έχει κατά πάντα ελληνική χροιά. Περιλάμβανε την διακόσμηση με ελληνικές σημαίες, τη κατάλληλη διαρρύθμιση του χώρου για χορό την παράθεση φαγητών, ελαφρών ποτών και ελληνικών γλυκισμάτων. Ανάμεσα στα φαγητά ήταν και ο παραδοσιακός οβελίας από γνώστες της τέχνης του ψησίματος αρνιού στη σούβλα με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Καρασσάβα.

Υπό τους ήχους σύγχρονης και παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, οι νέοι και οι νέες φοιτητές και φοιτήτριες της Ομογένειας χόρεψαν με ενθουσιασμό, χάρηκαν την καλή παρέα, σύναψαν καινούργιες φιλίες και γνωριμίες, ενημερώθηκαν για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μαλιωτείου Κέντρου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο ελληνικό «Φοιτητικό Γλέντι».

Τονίζεται ότι όλα προσφέρθηκαν δωρεάν από το Μαλιώτειο, στο οποίο αυτή την περίοδο προβάλλονται αξιόλογες εκθέσεις οι εξής: Άγιο Όρος, Ελληνικές Κεφαλές και της εκατοστής επετείου από την ίδρυση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Πηγή:ekirikas.gr