Σταμάτης Κόκοτας: Το τελευταίο «αντίο» συγγενών και φίλων

Ο Δημήτρης Κόκοτας με την μητέρα του και την αδερφή του στην κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα

 

Το τελευταίο «αντίο» είπαν φίλοι και συγγενείς στον Σταμάτη Κόκοτα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε ηλικία 85 ετών.

Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας και κατέληξε έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Η είδηση του θανάτου του, όπως ήταν λογικό, σκόρπισε θλίψη στο πανελλήνιο, ενώ η κηδεία αποφασίστηκε να τελεστεί με δημοτική δαπάνη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, καθώς ο αγαπημένος τραγουδιστής ήταν παλιός κάτοικος αλλά και παλιός δημοτικός σύμβουλος της περιοχής.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937, χαρακτηριστικό του γνώρισμα αποτελούσαν η ζεστή φωνή και οι μακριές φαβορίτες του.

Κατάφερε να αφήσει τη δική του σφραγίδα στο ελληνικό τραγούδι, με τεράστιες επιτυχίες που όλοι έχουμε αγαπήσει. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος.

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά -τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα και την Έλλη- και με τη δεύτερη σύζυγό του τη Μαριάννα.