Νέο προεδρείο στην ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής – Τμήμα ΥΠΕΘΑ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, η οποία εκλέχθηκε στις εκλογές της 24η Μαΐου 2022,  συγκροτήθηκε σε σώμα σύμφωνα με το καταστατικό της Ένωσης, στην πρώτη συνεδρίασή της την 3η Οκτωβρίου 2022, ως εξής:

Πρόεδρος: Δρ. Γεώργιος Μιχαήλ (ΚΕΤΕΣ)

Αντιπρόεδρος: Δρ. Αθανάσιος Σαραντόπουλος (ΕΜΥ)

Γεν. Γραμματέας: Ευαγγελία Σταυροπούλου (ΓΔΑΕΕ/ΤΔΟ)

Αν. Γεν. Γραμματέας: Φανή Παπακανελλοπούλου (ΓΕΣ/ΔΥΠΠΕ)

Ταμίας: Δρ. Περικλής Λώλος (ΓΔΑΕΕ/ΔΑΩΔΠ)

Μέλος: Μάριος Λούπος (ΓΔΑΕΕ/ΔΑΕΤΕ)

Μέλος: Δημήτρης Πετρόπουλος (ΓΕΣ/ΔΥΠΠΕ)

Μέλη της ΕΜΔΥΔΑΣ (Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών) είναι οι μηχανικοί διπλωματούχοι Ανωτάτων Σχολών, μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), που υπηρετούν ως πολιτικοί υπάλληλοι στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, την Περιφερειακή Διοίκηση και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Σκοποί της ΕΜΔΥΔΑΣ είναι η μελέτη και επεξεργασία όλων των επαγγελματικών και επιστημονικών ζητημάτων που αφορούν τους μηχανικούς του Δημοσίου και γενικότερα τον κλάδο των μηχανικών, η βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας των Τεχνικών και των Υπηρεσιών του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ.

Η ΕΜΔΥΔΑΣ μέσα από τη συνεργασία, αλληλεγγύη και τις κοινές ενέργειες και προσπάθειες προστατεύει και προάγει τα επαγγελματικά και οικονομικά συμφέροντα των μελών της και τη βελτίωση των όρων εργασίας τους και των συνθηκών ζωής τους.

Η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής ιδρύθηκε το 1947, απαριθμεί 3.400+ μέλη διπλωματούχους μηχανικούς και είναι η μεγαλύτερη από τις 18 Α’/βάθμιες ενώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ.

Το Τμήμα ΥΠΕΘΑ είναι ένα από τα 11 Τμήματα που έχει δημιουργήσει η ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, λόγω της μεγάλης έκτασης και διασποράς σε χώρους εργασίας, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της.

Δρ. Αθανάσιος Σαραντόπουλος, PhD, MBA

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Διδάκτωρ University of Akron

Με πληροφορίες από emdydas.gr