Αμυδρά αχτίδα φωτός στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης

Σημάδια προσέγγισης των αντιμαχόμενων πλευρών στην διοίκηση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, εμφανίστηκαν μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης που συγκλήθηκε από την ηγεσία της διευρυμένης Εξελεγκτικής Επιτροπής, υπό τον επιχειρηματία Κώστα Μάστορα.

Τα μέλη των υπό αμφισβήτηση διοικητικών σχημάτων συμφώνησαν να προχωρήσουν σε αμοιβαίες κινήσεις καλής θέλησης, προκειμένου να προλειάνουν το έδαφος για κοινή σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.

Οι δυο πλευρές αποφάσισαν: 1) να συγκροτήσουν από κοινού α) Επιτροπή Παρέλασης, που θα προχωρήσει ανεπηρέαστη από τα τεκταινόμενα στα διοικητικά της Ομοσπονδίας β) Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας γ)Οικονομική Επιτροπή με αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, απόλυτη διαφάνεια και τακτική κατάθεση στοιχείων προς κάθε ενδιαφερόμενο δ) Επιτροπή Καταστατικού, με την ταυτόχρονη συμμετοχή στελεχών της Ομοσπονδίας και εμπειρογνωμόνων 2) να συγκροτήσουν αυτές τις Επιτροπές άτυπα προκειμένου, στην συνέχεια, να προωθήσουν τον διορισμό τους μέσω της Γενικής Συνέλευσης 3) να συγκαλέσουν την κοινή Γενική Συνέλευση για τις 17 Νοεμβρίου και 4) να “παγώσουν” τις εκατέρωθεν μηνύσεις 5) να απελευθερωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί για εξόφληση συμβατικών υποχρεώσεων.

Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. συμφώνησαν την ύστατη στιγμή,  να ειδοποιήσουν εγγράφως τον δικηγόρο τους να συναινέσει σε αναβολή μιας εβδομάδας, μέχρι να βγάλουν απόφαση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έχοντας, όπως προαναφέρθηκε, το βλέμμα στην επικείμενη Γενική Συνέλευση.