Τρόμος στον αέρα με αεροπλάνο της EasyJet – Παραλίγο να συγκρουστεί με drone

Το αεροπλάνο της EasyJet που εκτελούσε την πτήση από το Gatwick στην Ρόδο έφτασε σε απόσταση 3 μέτρων από drone. Η πτήση είχε 180 επιβάτες.

Οι δύο πιλότοι του Airbus A320 έμειναν άναυδοι όταν είδαν το drone όταν το αεροσκάφος βρισκόταν στα 16.000 πόδια πάνω από την ακτή του Κεντ. Ακούστηκε ένας γδούπος και φοβήθηκαν αρχικά ότι το drone χτύπησε το αεροπλάνο. Όταν προσγειώθηκε στην Ρόδο, έγινε έλεγχος από τεχνικούς και δεν εντοπίστηκε κάποια ζημιά.

Οι πιλότοι, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Sun, είδαν μία «μαύρη και κυλινδρική» συσκευή να κατευθύνεται προς τα πάνω τους, ενώ πετούσαν με 400 μίλια την ώρα πάνω από το Ντόβερ. Το «αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας» πέρασε ακριβώς κάτω από το αεροπλάνο.

Τονίζεται ότι τα 16.000 πόδια είναι 40 φορές πάνω από το μάξιμουμ επιτρεπόμενο όριο πτήσης ενός drone, που είναι συνήθως τα 400 πόδια.

Ο πιλότος είπε στον πύργο ελέγχου: «Ήμασταν πολύ κοντά στο να χτυπήσουμε το drone, η απόσταση ήταν λιγότερη από 3 μέτρα. Δεν πιστεύω ότι το χτυπήσαμε αλλά ακούστηκε ένας θόρυβος. Θα επιστρέψω με περισσότερες λεπτομέρειες».

Πηγή: enikos.gr