Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος γιόρτασε τα ονομαστήρια του

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους μαθητές, τους δασκάλους και τους ιερείς των κοινοτήτων που διατηρούν Ημερήσια Σχολεία. Photos: © GOA/Dimitrios Panagos

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος γιόρτασε τα ονομαστήρια του την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, επί τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Ελπιδοφόρου, με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις Διάκονο χειροτονία του Ιωάννη Καπώνη, ο οποίος στην προσλαλιά του σε άπταιστα ελληνικά εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ Νέας Υόρκης και στον ιερατικό της προϊστάμενο Παύλο Παλαιστίδη, ο οποίος παρείχε και την πνευματική συμμαρτυρία για την χειροτονία, σε συγκεκριμένους ιεροψάλτες οι οποίοι τον βοήθησαν στην μαθητεία της εκκλησιαστικής μουσικής, τους δασκάλους και δασκάλες του της Ελληνικής γλώσσας, τους γονείς του, την σύζυγό του και τους ευεργέτες του κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Στέφανο Τσερπέλη.