Τσιτσιπάς – Πολ 2-0: Ασταμάτητος ο Στέφανος, “πέταξε” για τα ημιτελικά του Paris Masters

Ασταμάτητος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε με 2-0 σετ και σταμάτησε τον Αμερικανό Τόμι Πολ με είχε τρεις σερί νίκες. Ο Έλληνας πρωταθλητής εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Paris Masters.

Ο Τόμι Πολ ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό το βράδυ της Παρασκευής (4/11) στο Bercy, αντίθετα ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στο τουρνουά και με 2-0 (6-2, 6-4) σετ πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Paris Masters.

Το πρώτο game, που βρήκε νικητή τον Τσιτσιπά, εξελίχθηκε ένα ράλι, το οποίο έδινε την εντύπωση πως θα ακολουθήσει μία δύσκολη μάχη ανάμεσα στους δύο τενίστες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έσβησε τέσσερα break point του Αμερικανού και παρότι έχασε δύο game point έκλεισε στη συνέχεια το service game του. Ο Στέφανος είχε καθ’ όλη τη διάρκεια του 1ου σετ το προβάδισμα, με τον Πολ να του κάνει δώρο το 8ο game και μαζί και το σετ.

Το 2ο σετ ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους δύο τενίστες να κρατούν αμφότεροι τα service game τους, με τον Αμερικανό να κάνει αβίαστα λάθη στο 10ο και τελευταίο game του 2ου σετ και τον Τσιτσιπά να κάνει το break και να πανηγυρίζει ακόμα μία νίκη.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του Τσιτσιπά με αντίπαλο τον Πολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις, ενώ ο 24χρονος έγινε ο πρώτος παίκτης στο 2022 που φτάνει τις 60 νίκες, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ για τον ίδιο.

Το Σάββατο (5/11) ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς με στόχο το εισιτήριο που οδηγεί στον τελικό του τουρνουά.

sport24.gr