Η Greek-Australian Society επεκτείνεται στο Μπρίσμπαν

Δύο εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν τα εγκαίνια του νέου παραρτήματος της Greek-Australian Society (GAS) στο Μπρίσμπαν, μετά το ξεκίνημα της οργάνωσης στο Σύδνεϋ και την επέκτασή της στη Μελβούρνη τον Μάιο.

Από την εκδήλωση της Greek Australian Society στη Μελβούρνη. Φώτο: GAS/Supplied

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, η μεσημεριανή εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο εστιατόριο Νόστιμο τoυ Greek Club με κεντρικό ομιλητή τον Jim Tatsis, υψηλόβαθμο στέλεχος της πολυεθνικής διαχειρίστριας ακινήτων Brookfield Properties. Το ίδιο βράδυ θα ακολουθήσει επόμενη εκδήλωση.

Ο κ. Tatsis έχει έδρα το Σύδνεϋ και διαχειρίζεται εγχώριο χαρτοφυλάκιο αξίας $16 δισ. μέσα από τον ρόλο του ως National Operations Manager.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στον «Νέο Κόσμο» ο κ. Tatsis μίλησε με ενθουσιασμό για την ανάληψη ρόλου μέντορα στο φετινό πρόγραμμα Mentoring της GAS με σχεδόν 30 συμμετέχοντες, σε επέκταση από τους 12 του 2021.

Βρήκε την ευκαιρία ελκυστική, είπε, «καθώς το πρόγραμμα είναι ακόμη στις απαρχές του και υπάρχει δυνατότητα να το διαμορφώσω από κοινού με την εκτελεστική ομάδα της GAS».

Σχετικά με τις εκδηλώσεις της Παρασκευής για την επέκταση της GAS στο Μπρίσμπαν, πέραν του χώρου για συζήτηση και ιδέες που βελτιώνουν τη συνεργασία μεταξύ κοινοτικών οργανισμών, ο κ. Tatsis επεσήμανε την αναγνώριση που προσφέρουν τέτοιες περιστάσεις «της σημασίας της διπλής ή πολλαπλής ταυτότητας που έχουμε σήμερα ως Ελληνοαυστραλοί»

«Κατά τη γνώμη μου, οι ελληνικές παροικιακές εκδηλώσεις έχουν εξελιχθεί και αλλάξει εντελώς από τότε που ήμουν εφηβος[…] από κυρίως διασκέδασης έχουν πλέον επίκεντρο τη διατήρηση της κουλτούρας, της γλώσσας, των εθίμων και των παραδόσεων».

Ο συνιδρυτής και γραμματέας της GAS, Γιώργος Μπλιόκας καλωσόρισε την έλευση του κ. Tatsis στον οργανισμό και τον ρόλο.

«Το πρόγραμμα Mentoring που προσφέρουμε στην GAS έχει ξεκάθαρη απήχηση στην κοινότητα, και το να έχουμε συμμετέχοντες σαν τον Jim επιβεβαιώνει τους στόχους μας. Χάρη σε αυτόν και τους άριστους μέντορές μας, σκοπεύουμε να επεκταθούμε περαιτέρω ξανά το 2023».

Μέλη της οργάνωσης από το Σύδνεϋ και τη Μελβούρνη αναμενόταν να παραβρεθούν στις δύο εκδηλώσεις στο Μπρίσμπαν, με τον κ. Μπλιόκα να δηλώνει βεβαιότητα για την επανάληψη της πετυχημένης συνταγής για διασύνδεση μελών ανά τη χώρα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης στη συνάντηση της GAS στη Μελβούρνη. Φώτο: GAS/Supplied

Μέλη της GAS στην εκδήλωση του Σύδνεϋ. Φώτο: GAS/Supplied

neoskosmos.com