Άποψη: Πρέπει να σπεύσουν, πριν το σώμα της Ομοσπονδίας ενταφιαστεί…

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Οι εξελίξεις στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης είναι αργές, αντιφατικές και καθόλου ενθαρρυντικές  ότι οδεύουμε προς μία  λύση η οποία ήθελε συμβάλει στην  αναδημιουργία  της οργάνωσης. Με μία φράση, μοιάζουν περισσότερο με την οφειλόμενη από τους συγγενείς Τελετή  ταφής  στην τελευταία κατοικία του θανόντος!

Η παροιμία «όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει» πιστεύουμε ότι αποδίδει απόλυτα την εικόνα στο πάλαι ποτέ ανοικτό, πολύβουο και πολύκοσμο «Σταθάκειο», που στέγαζε κάποτε την κραταιά Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης. Απερχόμενη διοίκηση, από το ένα μέρος.  Νέα διοίκηση, από το άλλο. Και κάπου ανάμεσα,  μία εκλεγμένη (στο πεζοδρόμιο) διοίκηση. Παλιός Πρόεδρος, νέος Πρόεδρος εκλεγμένος Πρόεδρος. Παλιό ΔΣ, νέο ΔΣ, εκλεγμένο ΔΣ.  Από κοντά και η Επιτροπή Παρέλασης…

Ας το γράψουμε  όσο πιο κομψά μπορούμε: Με τόση πολυκοσμία περιμένετε να βρείτε άκρη;  Δεν συμφωνείτε μήτε στα βασικά. Π.χ. τι θα απογίνει η μονάδα αποθήκευσης (USB Stick) με τα ευρήματα του οικονομικού ελέγχου της Ομοσπονδίας.

Φτάσατε στο τέλος και σκοντάψατε στην …αρχή! Τι θα κάνουμε αυτά που βρήκαμε…  Δεν τηρείτε τα συμφωνηθέντα, όπως π.χ. την κοινή Γενική Συνέλευση. Πώς θα φθάσετε σε λύση; Και αν δεν δώσετε εσείς τη λύση ποιος θα τη δώσει;  Ο Δικαστής; Μα αυτός δικάζει με τους νόμους όχι με το τι συμφέρει την ομογένεια.

Όλοι δηλώνουν πρόθυμοι να προχωρήσουν. Όλοι απεύχονται την διάσπαση. Και όλοι δουλεύουν γι αυτήν!!! Εσχάτως δεν αποκαλούνται ούτε καν με τα ονόματά τους! ΟΙ «κύριοι», οι «άλλοι», οι «πρώην» κλπ.

Και εάν αφαιρέσουμε τις αργίες των εορτών , βρισκόμαστε πάλι σε απόσταση αναπνοής από την εθνική παρέλαση!  Τι θα κάνουμε; Πάλι, με Επιτροπή από την Αρχιεπισκοπή; Αλλά δεν πάει έτσι. Η Αρχιεπισκοπή έχει άλλα έργα από του να οργανώνει εθνικές παρελάσεις. Ας ασχοληθεί με αυτά. Όπως μπορεί. Εάν μπορεί. Ορθώς ελέχθη ότι  «Εάν πάμε στο ίδιο μοντέλο αποτύχαμε. Αν δουν αυτά τα χάλια, οι μεγάλοι χορηγοί άραγε θα μας ξαναβοηθήσουν;» Μάλλον όχι.

Διαβάζουμε ότι ειπώθηκε να δοθεί το περίφημο USB στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Είναι, αλήθεια, καλή ιδέα;  Τα στοιχεία του USB Stick στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης;  Είναι τα ΜΜΕ εξειδικευμένα στην πολύπλοκη επεξεργασία οικονομικών στοιχείων σε συνδυασμό με την διακρίβωση αντικαταστατικών ή και παράνομων οικονομικών πράξεων;  Είναι τα ΜΜΕ κατάλληλα, με την ροπή μεγένθυσης των γεγονότων που τα κατατρέχει, να παρουσιάσουν τα στοιχεία αποστεωμένα και μακριά από εντυπωσιακές υπερβολές;

Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν από όσους έχουν την ευθύνη της απόφασης.

Πρέπει, όμως, να σπεύσουν, πριν το σώμα της Ομοσπονδίας ενταφιαστεί…