Γενική Συνέλευση από την πλευρά Γεωργόπουλου στην Ομοσπονδία

Την απόφαση να παραδοθεί η μονάδα αποθήκευσης (USB Stick) με τα ευρήματα του οικονομικού ελέγχου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στα ΜΜΕ, προκειμένου να δημοσιοποιηθούν, ανακοίνωσε το προεδρείο του Δ.Σ. της 19ης Σεπτεμβρίου, κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, υπό τη δική του διοικητική λειτουργικότητα, στην κεντρική αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» στην Αστόρια.

Παρά το γεγονός ότι η 17η Νοεμβρίου είχε οριστεί, πριν από τριάμισι εβδομάδες, ως η ημερομηνία που θα λάμβανε χώρα μια κοινώς αποδεκτή Γενική Συνέλευση και από τα δυο αντιμαχόμενα διοικητικά κέντρα της Ομοσπονδίας, εντούτοις η αρχική συμφωνία τορπιλίστηκε και η πλευρά του «εξόριστου» Δ.Σ. προχώρησε σε δική της σύγκληση, χωρίς την αναγνώριση της Επιτροπής των πρώην προέδρων.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Παύλος Κοτρώνης, εξέφρασε την ελπίδα του να πρόκειται «για την τελευταία Γενική Συνέλευση εκτός Σταθακείου», αν και προσέθεσε πως τα περιθώρια συνεννόησης εξαντλήθηκαν και τη λύση πλέον θα πρέπει να την δώσουν τα δικαστήρια.

Γενική Συνέλευση από την πλευρά
Γεωργόπουλου στην Ομοσπονδία.

«Εχουμε αποδείξει ότι θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Εχουμε προσπαθήσει να έρθουμε σε συνεννόηση με αυτούς τους κυρίους. Αποτύχαμε. Πρέπει να πάμε μπροστά και να δούμε και την παρέλαση. Πάντως, μόνος δρόμος για λύση είναι η δικαστική διαμάχη. Πιστεύω ότι φτάνουμε στο τέλος», είπε ο κ. Κοτρώνης, προσθέτοντας πως «η ομάδα των ανθρώπων αυτών δεν αντιπροσωπεύει κανέναν Σύλλογο και μας κουνάει και το δάχτυλο».

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε αναλυτικά ο οικονομικός απολογισμός της παρέλασης του 2022 αλλά και το μπάτζετ της επόμενης, του 2023. Οπως ανέφερε ο Νίκος Μπάρδης, στις τάξεις του Δ.Σ. δεν επικρατεί η ίδια διάθεση για το ίδιο αμφιλεγόμενο μοντέλο συνεργασίας με το περσινό, προαναγγέλλοντας ότι και οι ίδιοι οι δωρητές ενδέχεται να αποφασίσουν να μην ενισχύσουν, βλέποντας ότι δεν υπάρχουν κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση.

«Εάν πάμε στο ίδιο μοντέλο αποτύχαμε. Αν δουν αυτά τα χάλια, οι μεγάλοι χορηγοί άραγε θα μας ξαναβοηθήσουν; Επίσης, είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσουμε τις συνεδριάσεις αν δεν ανοίξει το Σταθάκειο», τόνισε ο κ. Μπάρδης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι οι ο προϋπολογισμός της παρέλασης είναι $344.750, αλλά ενδέχεται να φτάσει και παραπάνω, λόγω των ανατιμήσεων και των αυξήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Σχετικά με τις Επιτροπές, η Γ.Σ. τοποθέτησε στην Επιτροπή Παρέλασης τους Νομική Καστανά, Νίκο Μπάρδη, Σπυριδούλα Τσουκαλά, Σοφία Στρουμπάκη, Παύλο Κοτρώνη, Αναστάσιο Καραγκούνη, Γιώργο Ξερακιά και Γιάννη Σερέτη, στην Επιτροπή Καταστατικού τους Γεώργιο Γεωργόπουλο, Παύλο Κοτρώνη, Αλέκο Μπαρμπαγιάννη και Γιάννη Πετράτο, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τους κ.κ. Καραγκούνη και Ξερακιά, στην Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων τους Σοφία Στρουμπάκη, Αννα Νότη και Μιχάλη Παναούση και στην Πολιτιστική Επιτροπή τις Ντέζυ Τσιτουρίδου και Νομική Καστανά.

«Ολα τα στοιχεία στο φως»

Αναφορικά με τα στοιχεία του ελέγχου, γνωστοποιήθηκε ότι αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και περιπτώσεις κακής χρήσης των ταμειακών υπηρεσιών, όπως περιπτώσεις κατά τις οποίες αγοράζονταν, για παράδειγμα, αεροπορικά εισιτήρια ή ξενοδοχεία για τρίτο με μετρητά από την Ομοσπονδία, προκειμένου να αποφευχθεί η φορολόγηση και, στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι επέστρεφαν τα χρήματα κανονικά.

Τα μέλη του Δ.Σ. τόνισαν ότι είναι απόφασή τους να παραχωρήσουν τα στοιχεία στα ΜΜΕ, εκφράζοντας προβληματισμό για το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα, δεν έχει παραδοθεί, έστω, ένα απολογιστικό έγγραφο για την ζημιά που έχει γίνει.

«Ακυρη η Γενική Συνέλευση»

Στην αντίπερα όχθη, η σύγκληση Γενικής Συνέλευσης από την πλευρά του Δ.Σ. προκάλεσε εκνευρισμό στην άλλη πλευρά, η οποία θεωρεί πως οποιαδήποτε απόφασή της θεωρείται άκυρη εξ αρχής.

«Η λεγόμενη ‘Γενική Συνέλευση’ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που έχει συγκαλέσει για την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, 2022 η υπό τον κ. Γ. Γεωργόπουλο παράταξη, στο κτίριο του Συλλόγου Ποντίων ‘Κομνηνοί’, είναι άκυρη και αντικαταστατική καθώς έχει συγκληθεί από μία παράνομη, δήθεν ‘Διοίκηση’ που προήλθε από τις ‘εκλογές’ του πεζοδρομίου τον Σεπτέμβριο του 2021», αναφέρει η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής, επιρρίπτοντας ευθύνες στην πλευρά Γεωργόπουλου για το ναυάγιο της συμφωνίας ανακωχής.

Πηγή:ekirikas.com