Τουρκία: Ισχυρός επιφανειακός σεισμός 5,9 Ρίχτερ- 22 Τραυματίες, ένας σε κρίσιμη κατάσταση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ:  Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο σεισμός που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τη βορειοδυτική Τουρκία είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 22 άνθρωποι. «Έχουμε 22 τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου ενός σε κρίσιμη κατάσταση», ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Σύμφωνα με την τουρκική Πολιτική Προστασία (AFAD), ο σεισμός είχε μέγεθος 5,9 βαθμών. Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 6,1 βαθμών, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) από την πλευρά του υπολόγισε ότι είχε μέγεθος έξι βαθμών.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Τουρκία.- Ισχυρός επιφανειακός σεισμός 5,9 Ρίχτερ ταρακούνησε τη βορειοδυτική Τουρκία και έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στην επαρχία του Ντούζτσε.

O Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην περιοχή Γκόλιακα της επαρχίας του Ντούζτσε, στη βορειοδυτική Τουρκία, όπως μεταδίδει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού (απ’ όπου και η φωτογραφία, επάνω).

Επιφανειακός σεισμός

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ιστοσελίδα του Κέντρου Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτακτης Ανάγκης (AFAD), ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:08 (ώρα Τουρκίας, στις 03.08 ώρα Ελλάδας) με επίκεντρο την περιοχή του Γκιόλακα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το εστιακό βάθος του σεισμού, ο οποίος είναι επιφανειακός, υπολογίστηκε στα 6,81 χιλιόμετρα, ενώ έγινε αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη.

 


Φωτογραφία από aa.com.tr

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια, σε ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: «Παρακολουθούμε το θέμα. Είθε ο Αλλάχ να προστατεύσει τη χώρα μας και το έθνος μας από κάθε είδους καταστροφές».

 

 

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες απώλειας ζωής»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «δεν υπάρχουν πληροφορίες στο γραφείο του Κυβερνήτη μας, στο AFAD και στο 112 για απώλεια ζωής».

 

 


Φωτογραφία από aa.com.tr

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), ο σεισμός στην Τουρκίας είχε μέγεθος 6,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 51 χιλιομέτρων ανατολικά-βορειοανατολικά της Ανταπαζαρί, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 6 χιλιόμετρα.