H Eurovision ανακοίνωσε μεγάλες αλλαγές για τον επόμενο διαγωνισμό του 2023

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι από εδώ και στο εξής μόνο οι ψήφοι των τηλεθεατών θα κρίνουν ποιες χώρες θα προκριθούν από το στάδιο των ημιτελικών στον μεγάλο τελικό της Eurovision.

Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν τη δυνατότητα των τηλεθεατών που ζουν σε μη συμμετέχουσες χώρες να ψηφίζουν διαδικτυακά και το τελικό αποτέλεσμα να αποφασίζεται με συνδυασμό των ψήφων της κριτικής επιτροπής και του κοινού παγκοσμίως.

Ο Μάρτιν Όστερνταλ, ο εκτελεστικός επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, θεωρεί ότι η κίνηση αυτή θα δώσει επιπλέον δυναμική στο κοινό μετά από 67 χρόνια, ενώ προσθέτει ότι: «Το 2023 μόνο οι θεατές του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα αποφασίσουν ποιες χώρες θα περάσουν στον μεγάλο τελικό και, αντανακλώντας τον παγκόσμιο αντίκτυπο του γεγονότος, όλοι όσοι παρακολουθούν το σόου, όπου κι αν ζουν, θα μπορούν να ψηφίσουν για το αγαπημένα τους μουσικά κομμάτια».

Οι διαδικτυακές ψήφοι των κατοίκων χωρών που δεν συμμετέχουν στη Eurovision θα μετατραπούν σε βαθμούς που θα έχουν την ίδια βαρύτητα με τις ψήφους μίας συμμετέχουσας χώρας, τόσο στους ημιτελικούς όσο και στον μεγάλο τελικό.

Πηγή: Skynews/huffpost.gr