Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τα ελληνοτουρκικά και η ακρίβεια – Το 2023 τρομάζει τους πολίτες

Νέα δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τη Σία Κοσιώνη.

Η δημοσκόπηση έλαβε χώρα στο διάστημα 19-22 Νοεμβρίου, με δείγμα 1.205 συνεντεύξεων.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

    • Ποια ζητήματα απασχολούν την ελληνική κοινή γνώμη;
    • Πόσο προβληματίζουν τους πολίτες τα ελληνοτουρκικά, η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση;
    • Ποιον πολιτικό αρχηγό θεωρούν ικανότερο για την αντιμετώπιση των οικονομικών θεμάτων, της ενεργειακής κρίσης, της διαφάνειας και των ζητημάτων άμυνας της χώρας;
    • Πότε επιθυμούν εκλογές οι πολίτες;  Τι είδους κυβέρνηση προτιμούν και πώς διαμορφώνεται η πρόθεση ψήφου

Πόσο σας απασχολούν σήμερα…

Μεγάλος νικητής… στα βάσανα των Ελλήνων, αναδεικνύεται, φυσικά, η ακρίβεια, με τις αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα να καταλαμβάνουν 88, 87 και 86% αντίστοιχα.

Ακολουθεί η εγκληματικότητα με 76%, τα ελληνοτουρκικά με 71%, το μεταναστευτικό με 58%, ενώ οι υποκλοπές καταλαμβάνουν ποσοστό της τάξης του 47%

4 3

Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλαμβάνει 39%, ο Αλέξης Τσίπρας 28%, ο περιβόητος… «Κανένας» φτάνει το 29%.

3 5

Υποκλοπές, αυτή η μάστιγα

Στην ερώτηση για το ποιος από τους αρχηγούς των κομμάτων μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα διαφάνειας, φαίνεται το αποτύπωμα από την υπόθεση των υποκλοπών.

Εδώ φαίνεται η «ζημιά» που έχει υποστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 27%, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και 12% που συγκεντρώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ισχυρό είναι και το «κανένας από τους τρεις», συγκεντρώνοντας ποσοστό 26%.

7 1

Ενεργειακή κρίση, οικονομία και εξωτερική πολιτική

Στο ερώτημα για το ποιος από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων είναι καταλληλότερος να χειριστεί τα «καυτά» θέματα της ενεργειακής κρίσης, της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί έναντι των πολιτικών του αντιπάλων.

Ο πρωθυπουργός ηγείται με 35% και πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθεί με 26% (και ανάλογη πτώση), ακολουθεί ο «Κανένας» με 24%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταλαμβάνει 10%

8 1

Αυτοδύναμη ή κυβέρνηση συνέργασίας;

Αυτοδύναμη κυβέρνηση ζητά το 44%, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας επιθυμεί το 37% των ερωτηθέντων. Τέλος, ένα 10% απαντά «άλλο».

5 2

Πότε είναι καλύτερα να διεξαχθούν οι εκλογές;

Την άνοιξη του 2023, απαντά το 24%, με το 32% να απαντά νωρίτερα και το 32% να τις επιθυμεί «στο τέλος της κυβερνητικής θητείας».

6 1

Δημοσκόπηση ALCO: Η πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία αγγίζει ένα ποσοστό της τάξης του 33%, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων δείχνει να έχει παγιωθεί στο συγκεκριμένο ποσοστό, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 11,5%, δείχνοντας ότι θα διαδραματίσει τον καθοριστικό ρόλο στις εκλογές, τουλάχιστον τις πρώτες.

Στο 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ και στο 4% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜεΡΑ25 συγκεντρώνει ποσοστό 3%.

2 13

Δημοσκόπηση ALCO: Η πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις

32% καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία,  25,5% ο ΣΥΡΙΖΑ, 11,5% το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, 5% το ΚΚΕ, 3,5% η Ελληνική Λύση και 3% το ΜέΡΑ25.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δυναμική του κόμματος Κασιδιάρη, με τους «Έλληνες» να καταλαμβάνουν 2,5%

1 32

 

Πηγή:newpost.gr