Ουρουγουάη – Νότιος Κορέα 0-0

Ο Ουί-Τζο Χουάνγκ, του Ολυμπιακού.

Ακόμη μία λευκή ισοπαλία είχαμε στο μουντιάλ 2022. Τη φορά αυτή Ουρουγουάη και Νότιος Κορέα έμειναν στο 0-0 και μοιράστηκαν από 1 πόντο.

Μια ανάσα από το να δώσει το προβάδισμα στη Νότια Κορέα έφτασε ο Ουί-Τζο Χουάνγκ, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να αστοχεί από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Τεράστια ευκαιρία να κάνει το 1-0 για τη Νότια Κορέα στο παιχνίδι με την Ουρουγουάη έχασε ο Ουί-Τζο Χουάνγκ. Η μπάλα αρχικά βγήκε στα πλάγια, προτού έρθει στο ύψος του πέναλτι με στόχο τον επιθετικό του Ολυμπιακού. Ωστόσο, το τελείωμά του δεν ήταν καλό, με αποτέλεσμα το σουτ να φύγει ψηλά άουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Ο ίδιος εμφανίστηκε να χαμογελάει μετά, σίγουρα, όμως, δεν θα ήταν ικανοποιημένος με τον εαυτό του.

Την επόμενη αγωνιστική η Ουρουγουάη αντιμετωπίζει την Πορτογαλία (28/11, 21:00) και κλείνει τον όμιλο κόντρα στην Γκάνα (2/12, 17:00). Από την άλλη η Νότια Κορέα έχει ματς απέναντι σε Γκάνα (28/11, 15:00) και έπειτα με Πορτογαλία (2/12, 17:00).

Μουντιάλ 2022, Ουρουγουάη - Νότια Κορέα 0-0: Λευκή ισοπαλία με μεγάλη ευκαιρία Ουί Τζο και δύο δοκάρια της σελέστε

Το ματς

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης πήρε “φωτιά” προς το φινάλε του. Η Ουρουγουάη είχε στιγμή στο 19ο λεπτό με ένα άστοχο σουτ του Φεντερίκο Βαλβέρδε, με τους Νοτιοκορεάτες σταδιακά να παίρνουν την κατοχή της μπάλας και να αναζητούν τον τρόπο να γίνουν απειλητικοί.

Η ομάδα του Πάολο Μπέντο είχε πάρα πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 34ο λεπτό. Ο Ουί Τζο Χουάνγκ έγινε αποδέκτης της μπάλας λίγο έξω από την μικρή περιοχή και με τη μία σούταρε δίχως να βρει εστία από πλεονεκτική θέση. Λίγο πριν από το τελευταίο σφύριγμα στο 45ο λεπτό η Ουρουγουάη απάντησε.

Μετά την εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά με τον Βαλβέρδε ο Γοδίν σηκώθηκε και πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι της εστίας της Νότιας Κορέας.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Νότια Κορέα πήρε την κατοχή της μπάλας, κυκλοφορούσε με τον Ίνμπομ Χουάνγκ να έχει ενεργό ρόλο, χωρίς ωστόσο να βρίσκει λύσεις. Έτσι, όσο κυλούσε ο χρόνος η Ουρουγουάη άρχισε επίσης να παίρνει μέτρα ψάχνοντας τη δική της στιγμή.

Στο 81ο λεπτό ο Νούνιες έκανε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ και τον Καβάνι να προσπαθεί επίσης να μπει στη φάση.

Στο 90ο λεπτό η Ουρουγουάη είχε νέο δοκάρι, το δεύτερο της στο παιχνίδι. Ο Βαλβέρδε εξαπέλυσε βολίδα έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Στη συνέχεια ο Σον απάντησε, όμως το σουτ του έφυγε άουτ. Σκορ δεν υπήρξε έως το φινάλε και οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό.

Μουντιάλ 2022, Ουρουγουάη - Νότια Κορέα 0-0: Λευκή ισοπαλία με μεγάλη ευκαιρία Ουί Τζο και δύο δοκάρια της σελέστε

Ουρουγουάη: Ροσέτ, Κάσερες, Γκοδίν, Χιμένες, Ολιβέρα (79′ Βίνια), Μπεντανκούρ, Βεσίνο (78′ ντε λα Κρουζ), Βαλβέρδε, Πελίστρι (88′ Βαρέλα), Νούνιες, Λ. Σουάρες (64′ Καβάνι).

Νότια Κορέα: Σέουνγκ Γκιου Κιμ, Μουν Χουάν Κιμ, Γιουνγκ Γκουόν Κιμ, Μιν Τζάε Κιμ, Τζιν Σου Κιμ, Τζουνγκ, Σάνγκ Χο Να (75′ Κανγκ ιν Λι), Λι (75′ Σον Τζου Χο), Ίνμπομ Χουάνγκ, Σον, Ουί Τζο Χουάνγκ (74′ Γκε Σουνγκ Τσο).

 

Με στοιχεία από sport24.gr