Πορτογαλία – Γκάνα 3-2

Μακράν το καλύτερο 45΄του Μουντιάλ μέχρι σήμερα! Σε ένα 30λεπτο το 1-0 υπ΄περ της Πορτογαλίας, με γκόλ – πέναλτι του Ρονάλντο, έγινε 1-1, μετά 2-1, 3-1 και τέλος 3-2!

Η Πορτογαλία έδειξε μέταλλο και υπέταξε την Γκάνα στην ιστορική βραδιά του Ρονάλντο. Ο μόνος παίκτης στον κόσμο που σημείωσε γκολ σε πέντε (5) Παγκόσμια Κύπελλα!

Η Πορτογαλία έκανε ιδανική αρχή στο Μουντιάλ 2022, αφού επικράτησε με 3-2 της Γκάνας για την πρεμιέρα του 8ου ομίλου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε για πέμπτο διαφορετικό Παγκόσμιο Κύπελλο και οι Ζοάο Φέλιξ και Ραφαέλ Λεάο άφησαν πίσω την προσωρινή ισοφάριση του Αντρέ Αγιού.

Η Πορτογαλία δεν την πάτησε όπως προηγούμενα φαβορί της διοργάνωσης που προηγήθηκαν απέναντι σε αντίπαλο που δεν απειλούσε. Η Γκάνα πήγε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, όμως ο Μπρούνο Φερνάντες έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και το 3-2 δεν χαλασε τη βραδιά του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο 37χρονος σούπερ σταρ άνοιξε το σκορ κι έγινε ο μοναδικός παίκτης με γκολ σε πέντε διαφορετικά Παγκόσμια Κύπελλα. Η ισοφάριση του Αντρέ Αγιού ανησύχησε τους Ίβηρες στο 2ο ημίχρονο, όμως δύο γκολ σε δύο λεπτά των Ζοαό Φέλιξ και Ραφαέλ Λεάο από ασίστ του Φερνάντες “κλείδωσαν” τη νίκη (παρά τη μείωση του σκορ από τον Οσμάν Μπουκαρί).

Η Πορτογαλία πήρε κεφάλι στη βαθμολογία του 8ου ομίλου έπειτα από την 1η αγωνιστική και τη Δευτέρα μπορεί ακόμα και να εξασφαλίσει την πρόκριση απέναντι στην Ουρουγουάη, την ώρα που η Γκάνα αντιμετωπίζει τη Νότια Κορέα.

Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Γκάνα 3-2: Έδειξε μέταλλο στην ιστορική βραδιά του Ρονάλντο
Τα xGoals της αναμέτρησης Πορτογαλία – Γκάνα SPORT24
Μουντιάλ 2022, Πορτογαλία - Γκάνα 3-2: Έδειξε μέταλλο στην ιστορική βραδιά του Ρονάλντο
Τα καλύτερα στατιστικά της αναμέτρησης Πορτογαλία – Γκάνα SPORT24

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Κόστα, Κανσέλο, Ντίας, Ντανίλο, Γκερέιρο, Νέβες (77′ Λεάο), Οτάβιο (56′ Καρβάλιο), Φερνάντες, Φέλιξ (88′ Ράμος), Ρονάλντο (88′ Μάριο), Μπ. Σίλβα (88′ Παλίνια)

ΓΚΑΝΑ: Ζιγκί, Αμαρτέι, Σεϊντού (66′ Λάμπτεϊ), Τζικού (90+2′ Σεμενιό), Σαλισού, Μπάμπα, Σαμέντ (90+2′ Κιερέ), Πάρτεϊ, Κουντούς (77′ Μπουκαρί), Γουίλιαμς, Α. Αγιού (77′ Ζ. Αγιού)