Φωτιά στον Κολωνό: Συνελήφθη ο πατέρας – Οδηγείται στον Εισαγγελέα

Ο πατέρας κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθη ο πατέρας των παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά τη φωτιά στο διαμέρισμά τους στον Κολωνό, το βράδυ της Κυριακής.

Ο άνδρας, που βρέθηκε σε κατάσταση μέθης την ώρα της πυρκαγιάς, οδηγείται στον Εισαγγελέα, κι ενώ το πεντάχρονο αγοράκι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από φλεγόμενο διαμέρισμα, είναι διασωληνωμένο και δίνει μάχη για το ζωή του.

Δεν έπεισε ο πατέρας και συνελήφθη

Ο πατέρας του παιδιού κλήθηκε ξανά για κατάθεση το πρωί της Δευτέρας, για να δώσει νέες εξηγήσεις για τα αίτια κάτω από τα οποία ξέσπασε η φωτιά στο διαμέρισμα του Κολωνού αλλά δεν έπεισε και συνελήφθη. Κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο άνδρας που φέρεται να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, αρχικά είπε στους πυροσβέστες ότι ήταν στην είσοδο του κτηρίου για να ξεκουραστεί από την εργασία στις ελιές αλλά στη συνέχεια τους είπε ότι ήταν στο διαμέρισμα και έβγαλε τα παιδιά ο ίδιος.

Στο μεταξύ, διασωληνωμένος σε πολύ κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο 5χρονος που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμα, όπου διέμενε η πενταμελής οικογένεια του(γονείς και τρία παιδιά ηλικίας 5, 8 και 12 ετών).

Διασώθηκαν ακόμη δύο ανήλικα και μεταφέρθηκαν σε Αττικόν και Αγία Σοφία

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ένα πεντάχρονο αγορακι έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 21.50 εχθές το βράδυ, σε διαμέρισμα 2ου οροφου, επί της οδού  Αλκυόνης, στον Κολωνό

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Αττικόν”, όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένο.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, το 5χρονο αγόρι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, στο υπνοδωμάτιό του, ενώ τα δύο αδέρφια του, ηλικίας 8 και 12 ετών, μαζί με τους γονείς τους κατάφεραν να βγουν από το διαμέρισμα, λίγο πριν φτάσουν στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Τα πλήρη αίτια  της πυρκαγιάς, διερευνώνται από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε πιθανότατα από μαγειρικό σκεύος.

Στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Πηγή: skai.gr