ΑΥΣΤΡΙΑ: Τρεις Αφγανοί καταδικάστηκαν για το βιασμό και το φόνο 13χρονης

©all

Βιέννη.- Μετά από επτά ημέρες διαπραγματεύσεων, η δίκη για τον βίαιο θάνατο μιας 13χρονης από την Κάτω Αυστρία πριν από ενάμιση χρόνο σε διαμέρισμα της Βιέννης έληξε με ένοχη ετυμηγορία.

Πρώτον, ο εισαγγελέας συνόψισε για άλλη μια φορά τα τρομερά γεγονότα της 26ης Ιουνίου 2021: Οι τρεις Αφγανοί (19 έως 24) είχαν παρασύρει την 13χρονη από την πόλη Tulln στο διαμέρισμα του δεύτερου κατηγορούμενου στο Donaustadt. Στις 2:00 τα ξημερώματα το κορίτσι ήταν ακόμα σε επικοινωνία με έναν φίλο του μέσω τηλεφώνου και δεν ακουγόταν ακόμα επηρεασμένη. Στη συνέχεια παρενόχλησαν το κορίτσι και της έδωσαν έως και 8 ταμπλέτες έκστασης – τριπλή θανατηφόρα δόση.

Τότε και οι τρεις την κακοποίησαν. Γύρω στις 4:57 π.μ., έγιναν βίντεο από κινητά τηλέφωνα και παίχτηκαν στην κριτική επιτροπή σε κλειστή συνεδρίαση. Μπορείτε να δείτε την αγωνία θανάτου του κοριτσιού. «Είναι εικόνες που δεν μπορείς να τις βγάλεις από το μυαλό σου», εξηγεί η εισαγγελέας.

Φωτογραφία:© APA/EVA MANHART

Η εντελώς παράλογη στάση των κατηγορουμένων, που όλοι κάνουν λόγο για «συναινετικό σεξ», είναι τρομακτική, εξωφρενική και δεν μειώνει ακριβώς την ποινή τους. «Πρόκειται για κοροϊδία του θύματος», είπε ο εισαγγελέας. Μέχρι το τέλος της δίκης, δεν ήταν σαφές ποιος χορήγησε την υπερβολική δόση στο κορίτσι – οι άνδρες συνέχισαν να κατηγορούν ο ένας τον άλλον. Και οι τρεις ζήτησαν συγγνώμη στα τελευταία τους λόγια από την Αυστρία και την οικογένεια του κοριτσιού. Αλλά με προτάσεις όπως: «Αν ήξερα ότι έχω ψεύτικους φίλους, δεν θα τους έφερνα ποτέ εκεί», ο τρίτος κατηγορούμενος υπερασπίστηκε κάθε ευθύνη με ψυχρότητα που κάνει τους πάντες να ανατριχιάσουν.

Στη συνέχεια, οι δικηγόροι της οικογένειας πήραν τον λόγο , δείχνοντας φωτογραφίες της δολοφονημένης κοπέλας σε ένα flipchart με τον σκύλο της ή ενώ έκανε σκι. Διάβασαν ένα γράμμα από τον πατέρα της και που τους είχε δώσει η μητέρα της να πάρουν μαζί τους: αυτοί (δηλαδή οι κατηγορούμενοι) «θα μπορούσαν τουλάχιστον να είχαν την αξιοπρέπεια να μας πουν την αλήθεια». Η ίδια η οικογένεια δεν είχε δύναμη να παραστεί σε μια από τις επτά ημερομηνίες δίκης.

Φόνος: Πολύχρονες ποινές φυλάκισης

Ο 24χρονος βασικός ύποπτος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία και οι άλλοι δύο κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία με ασφαλιστικά μέτρα. Επιπλέον, εικαζόταν βιασμός και για τους τρεις κατηγορούμενους. Ο 24χρονος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ο 19χρονος δεύτερος κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης του διαμερίσματος του τόπου του εγκλήματος, καταδικαστηκε σε φυλάκιση για 20 χρόνια. Ο 20χρονος τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο φίλος της 13χρονης, αντιμετωπίζει 19 χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

Πηγή: www.oe24.at/APA