Αχαρνές: Διοικητής της ΟΠΚΕ ο ένας εκ των δύο τραυματιών αστυνομικών – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Αθήνα.- Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Μενίδι μεταξύ Ρομά και αστυνομικών από το οποίο τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Την ώρα που ο 16χρονος χαροπαλεύει στην εντατική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, η οργή της φυλής των Ρομά ξεχειλίζει, καθώς τάσσονται κατά των αστυνομικών δυνάμεων κατά τόπους σε όλη την Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega», το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Αυλίζα στο Μενίδι, όταν έφτασε η ομάδα ΟΠΚΕ Αθηνών στην περιοχή για να γίνει επιχείρηση, καθώς Ρομά είχαν στήσει οδοφράγματα και έκαιγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της επιχείρησης ακούστηκαν πυροβολίσμ9οί μέσα από τον καταυλισμό, από τους οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο ο διοικητής της ομάδας ΟΠΚΕ Αθηνών. Ο αστυνόμος είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Τραυματίστηκε από τους ίδιους πυροβολισμούς ένας ακόμη αστυνομικός της ίδιας ομάδας. Οι 2 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα κατευθείαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο 401.

Η κατάσταση της υγείας του διοικητική της ΟΠΚΕ είναι κρίσιμη, καθώς τα σκάγια τον βρήκαν στο πρόσωπο. Οι αστυνομικοί χαρακτήρισαν το περιστατικό ως απόπειρα δολοφονίας καθώς η επίθεση ήταν ευθεία βολή με καραμπίνα σε κοντινή απόσταση.

Από τα σκάγια, σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν άλλοι 2 αστυνομικοί οι οποίοι, ωστόσο, δεν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.