Εντυπωσιακή η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Ελληνικού Κολεγίου στο East Burwood

Μια εντυπωσιακή χριστουγεννιάτικη γιορτή διοργανώθηκε από το προσωπικό και τους μαθητές του Ελληνικού Κολεγίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Aetolian College» της Σχολικής Μονάδας East Burwood.

Την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Σχολικής Μονάδας East Burwood του «Aetolian College» της Ενορίας Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, παρουσίασαν την γιορτή τους για την λήξη της φετινής χρονιάς. Η αίθουσα εκδηλώσεων στο σχολείο όπου στεγάζεται η μονάδα, γέμισε ασφυχτικά με πάνω από 250 άτομα που είχαν έρθει να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μονάδα είναι η μεγαλύτερη του Ελληνικού Κολεγίου «Aetolian College» με πάνω από 150 μαθητές να φοιτούν κάθε Παρασκευή.

Η γιορτή άνοιξε με προσευχή από τον Ιερατικό Προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, Αιδεσιμότατο π. Κυπριανό Νερούππο, μαζί με τον Αιδεσιμότατο π. Σταύρο Κακαβά. Τελετάρχες της γιορτής είχαν αναλάβει οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου Μαρία Αθανασοπούλου και Γιάννης Παπαδόπουλος.

Oι μαθητές υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους είχαν προετοιμάσει ένα ξεχωριστό και πλούσιο πρόγραμμα εντυπωσιάζοντας όλους τους προσκεκλημένους. Στο πρώτο μέρος της γιορτής. μαθητές από τις τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνασίου παρουσίασαν σκετς, ποιήματα και διάφορα τραγούδια που διδάχθηκαν κατά την διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. Επίσης, έδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες χορεύοντας παραδοσιακούς ελληνικού χορούς από ολόκληρη την Ελλάδα.

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσαν οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου που έδωσαν μια σύντομη ομιλία και αποχαιρέτισαν το ελληνικό τους σχολείο μετά από δώδεκα χρόνια φοίτησης.

Το δεύτερο μέρος της γιορτής που ήταν αφιερωμένο στα Χριστούγεννα έκανε έναρξη με τα Ηπειρωτικά Κάλαντα που τραγούδησαν οι μαθήτριες Χριστίνα και Ελένη Πουρή. Ακολούθησαν διάφορα χριστουγεννιάτικα τραγούδια από μαθητές και εκπαιδευτικούς με την αίθουσα να πλημυρίζει με το εορταστικό πνεύμα των ημερών. Η γιορτή έληξε με τον ερχομό του Άγιου Βασίλη που μοίρασε καραμέλες σε όλα τα παιδιά και τους Αιδεσιμότατους π. Κυπριανό και π. Σταύρο να στέλνουν τις ευχές τους αλλά και το μήνυμα να συνεχίσουμε να διατηρούμε την Ορθοδοξία μας, την γλώσσα μας και την κουλτούρα μας στην μακρινή Αυστραλία.

Την γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων και Ενοριών Βικτωρίας, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης, ο οποίος συνεχάρη το διδακτικό προσωπικό για την άψογη οργάνωση της γιορτής καθώς και τους μικρούς και μεγάλους μαθητές για τις όμορφες παρουσιάσεις τους.

Την Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Κολεγίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας «Aetolian College» εκπροσώπησε η κα. Νατάσα Σπανού η οποία ευχαρίστησε τις οικογένειες των μαθητών που εμπιστεύθηκαν το Κολέγιο «Aetolian College» και το επέλεξαν για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας. Επίσης, ευχαρίστησε την κα. Ελένη Λαμπρή που συντονίζει με επαγγελματισμό την Μονάδα East Burwood καθώς και όλο το διδακτικό προσωπικό που προσφέρουν ένα τόσο αξιόλογο έργο.