Έφυγε η τελευταία Ολυμπίτισσα της Νέας Υόρκης με την παραδοσιακή της φορεσιά

Απεβίωσε, σε ηλικία 96 ετών η τελευταία Ολυμπίτισσα που διέμενε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και η οποία δεν είχε αποχωριστεί ποτέ την παραδοσιακή της φορεσιά!

Όπως σημειώνει σε σχετική επιστολή του στη «Ροδιακή» ο συγγενής της, γνωστός καλλιτέχνης ζωγράφος και λαογράφος της Ολύμπου Καρπάθου Γιάννης Χατζηβασίλης, η Καλλιόπη Σκευοφύλακα – Αντιμησιάρη,  γεννήθηκε το 1926 στην Όλυμπο της Καρπάθου και μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου που απεβίωσε, δεν έβγαλε ποτέ, ούτε για μία μέρα την παραδοσιακή φορεσιά της Ολύμπου.

Με τη φορεσιά της, μάλιστα, γυρνούσε στους πολυσύχναστους δρόμους της Νέας Υόρκης, εικόνα σίγουρα σπάνια, που αποτύπωσε με τον φακό του ο κ. Χατζηβασίλης στο παρακάτω βίντεο:

«Ήταν η τελευταία Ολυμπίτισσα στη Νέα Υόρκη που φορούσε την ιστορική μας φορεσιά το Καβάι. Ενας αξιόλογος Άνθρωπος, είχε πάντα μία ηρεμία και ένα ωραίο χαμόγελο, έκανε πολλά παιδιά και εγγόνια και έπιασε δισέγγονα αν και έχασε το γιο της Νίκο σε νεαρή ηλικία» σημειώνει ο Γιάννης Χατζηβασίλης.

Η  Καλλιόπη Σκευοφύλακα – Αντιμησιάρη έφυγε πλήρης ημερών, γεμάτη αγάπη και ευτυχία, καθώς είχε όλα της τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα, δίπλα της και δεν αισθάνθηκε πότε μοναξιά.

Το καλοκαίρι, έκανε στην Όλυμπο το τελευταίο ταξίδι στο οποίο τη συνόδευσε η εγγονή της και ανιψιά του Γιάννη Χατζηβασίλη, κα  Πόπη Χατζηβασίλη  και από κοινού επισκέφθηκαν την ιερά μονή του Αγίου Ραφαήλ που πάντα ήταν επιθυμία της να Τον προσκυνήσει.
Η κηδεία της έγινε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/anamniseis.net