Δημοσίευμα για παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ υπουργών επί ΣΥΡΙΖΑ

vima
ΤΟ ΒΗΜΑ

Ο Πάνος Καμμένος σχολίασε το πρωτοσέλιδο δηλώνοντας ιδιαίτερα ευτυχής που τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ όσο εκτελούσε χρέη υπυοργού Αμύνης: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που με άκουγε η ΕΥΠ το είχα ζητήσει και με έγγραφο μου για άρση απορρήτου του κινητού μου τηλεφώνου όπως “αποκαλύπτει” το Βήμα. Οποίος διαχειρίζεται Εθνικά ευαίσθητα θέματα και δεν φοβάται τίποτα άλλο υποχρεούται να προστατεύεται απο την ΕΥΠ» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το δημοσίευμα

Απάντηση για το δημοσίευμα έδωσε με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «από την προηγούμενη εβδομάδα γνωρίζαμε ότι τελευταία γραμμή άμυνας του κ. Μητσοτάκη είναι η λάσπη και ο αντιπερισπασμός», και ότι «θα επιχειρήσει να το κάνει, μπας και διασωθεί για το όργιο παρακρατικών παρακολουθήσεων υπουργών, πολιτικών, δημοσιογράφων και αξιωματικών».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «εντελώς προβλέψιμος και αυτός και ο πάντα πρόθυμος προπαγανδιστικός του μηχανισμός» και ξεκαθαρίζει ότι «το ξαναζεσταμένο φαγητό των δήθεν παρακολουθήσεων επί ΣΥΡΙΖΑ, δε θα διασώσει όμως ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε το παρακράτος του». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι «δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί» και επισημαίνει ότι δεν κατέστρεψε αρχεία της ΕΥΠ «σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη» και για αυτό είναι πρόθυμος να ελέγξει μαζί του όλες τις διατάξεις της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «μία προς μία».

Οικονόμου: Κάτι θα ξέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ- Δεν επιθυμούν την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις

«Οι κραυγές και οι αλαλαγμοί του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι μάλλον δεν επιθυμεί την αλήθεια. Κάτι θα ξέρουν…», σημειώνει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά δημοσίευμα για παρακολουθήσεις υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για λάσπη και αντιπερισπασμό μέσω «πρόθυμου προπαγανδιστικού μηχανισμού».

Ο κ.Οικονόμου, επισημαίνει: «Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωνε με κατηγορηματικό τρόπο τη Βουλή ότι ουδείς πολιτικός επί των ημερών του παρακολουθείτο. Σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», επί διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα παρακολουθούνταν τρεις υπουργοί του: ο κ. Κοτζιάς, ο κ. Καμμένος και ο κ. Πιτσιόρλας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι εδώ και καιρό βουτηγμένος στη λάσπη της διαβολής και της συκοφαντίας, αντί να απαντήσει εκδίδει ανακοινώσεις χρεώνοντας την εφημερίδα, τα δημοσιεύματα της οποίας επικαλείτο μέχρι πρόσφατα, στον προπαγανδιστικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας. Η ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά ήδη τόσο την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας. Ο σημερινός πανικός του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει ανάγλυφα την ανασφάλειά του για τα πεπραγμένα του. Η Κυβέρνηση εμπιστεύεται απόλυτα τη Δικαιοσύνη, την συνδράμει ενεργά μέσω των κρατικών αρχών και περιμένει τη γρήγορη εξαγωγή των πορισμάτων της. Αντίθετα, οι κραυγές και οι αλαλαγμοί του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι μάλλον δεν επιθυμεί την αλήθεια. Κάτι θα ξέρουν…»

Πηγή:reader.gr