Φορτούνης: Τα δύο πρώτα φετινά γκολ έφεραν και μία ξεχωριστή αφιέρωση

Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός ήταν ίσως το μόνο θετικό που κράτησε ο Ολυμπιακός από αγωνιστικής πλευράς από το 2-2 με τον ΠΑΣ εκτός έδρας. Η ειδική αφιέρωσή του.

Ο Φορτούνης έβαλε δύο γκολ – εκ των οποίων το 2ο με φαουλάρα – με τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας στο 2-2.

Η εικόνα του έμπειρου χαφ σε ένα διάστημα του αγώνα και τα 2 τέρματά του πιθανώς και να ήταν το μόνο συν για την ομάδα του στον αγώνα με τον ΠΑΣ. Σύμφωνα και με τα στοιχεία της Λίγκας αγωνίστηκε ως βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος έπειτα από επτά μήνες, αφού η προηγούμενη φορά ήταν στις 17 Μαΐου 2022 στην αναμέτρηση ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3 για τα Play Offs του πρωταθλήματος. Το τελευταίο του γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος ήταν στις 5 Μαΐου 2021, πάλι για τα Play Offs και είχε σημειωθεί στο Άρης – Ολυμπιακός 1-1.

Τώρα για τα δύο γκολ: η προηγούμενη φορά που είχε σημειώσει δύο τέρματα στο ίδιο ματς ήταν στις 15 Ιουλίου του 2020 απέναντι στον ΟΦΗ για τα Play Offs του πρωταθλήματος, στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Ηράκλειο που τελείωσε με 3-1 υπέρ των Πειραιωτών.

 

Τα δύο γκολ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το 11ο ματς όπου ο Έλληνας χαφ βάζει 2 γκολ. Είχε σκοράρει για πρώτη φορά δύο γκολ με τον Ολυμπιακό στις 14 Φεβρουαρίου 2015, στην αναμέτρηση Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0.

 

Την επόμενη σεζόν, 2015-16, έκανε το δικό του ρεκόρ, αφού εκτός από τα 18 γκολ που σημείωσε συνολικά υπήρξαν πέντε ζεύγη γκολ στο ίδιο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι και τότε ένα από τα ματς όπου το έκανε αυτό αφού στις 31 Ιανουαρίου 2016 είχε σκοράρει δύο φορές στη νίκη των Ερυθρολεύκων με 3-0. Πια έχει βάλει 68 γκολ στην Super League και τα 67 είναι με τα χρώματα του Ολυμπιακού, με τον οποίο έχει βρει δίχτυα στις οκτώ από τις εννέα του χρονιές στην ομάδα.

ΦΟΡΤΟΥ

Η ειδική και ξεχωριστή αφιέρωση και στο ιατρικό επιτελείο

Ο 30χρονος Κώστας Φορτούνης δεν θα μπορούσε να αμελήσει το ιατρικό προσωπικό. Ένα από τα δύο γκολ του το αφιέρωσε στο ιατρικό team του Ολυμπιακού αλλά και στον επικεφαλής, Χρήστο Θέο. Θεωρεί πως οφείλει πολλά στην ιατρική ομάδα των Πειραιωτών.

Πως με τη συμβολή της (τη συνδρομή της ιατρικής ομάδας των Πειραιωτών) επανήλθε μετά από 2 χιαστούς και 2 χειρουργεία και έτσι είναι ξανά βασικός στον Ολυμπιακό. Ο φετινός Φορτούνης έχει 6 συμμετοχές και 2 γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Σε όλη του την καριέρα στον Ολυμπιακό ο Φορτούνης έχει 272 αγώνες με 81 γκολ και 77 ασίστ.

 Πηγή: Gazzetta.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi