Πένθος για τον ομογενή επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Θέμελη Ζ. Καραμαλέγκο

Ο αείμνηστος Θέμελης Ζ. Καραμαλέγκος.

 

Απίστευτη η θλίψη και η συγκίνηση που προκάλεσε στους συγγενείς και φίλους, στους γνωστούς και αγνώστους ο πρόωρος και συνάμα τραγικός θάνατος του ομογενή επιχειρηματία και φιλάνθρωπου Θέμελη Ζ. Καραμαλέγκου (Themelis Zacharias Karamalegos) από το Niles του Μίσιγκαν.

Ο αείμνηστος, συγκαταλέγεται στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της χιονοθύελλας βόμβα που έπληξε την περίοδο των Χριστουγέννων τις ΗΠΑ. Το βράδυ της Τετάρτης, 28ης Δεκεμβρίου 2022, την ώρα που επέστρεφε για το σπίτι του έπεσε πάνω σε μαύρο πάγο καλυμμένο με χιονόνερο (black Ice), έχασε τον έλεγχο του οχήματος και να τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ο θάνατός του καταλυπεί τα παιδιά του Ζαχαρία Καραμαλέγκο (Zacharias Karamalegos) και Νικόλαο Καραμαλέγκο (Nicolas Karamalegos), τα αδέλφια του Δρ. Αντώνιο και Κλέιρα Καραμαλέγκου, Καλοτίνα και Νικήτα Σπανό, τα ανίψια Αντώνιο Σπανό, Ζαχαρία και Αλέξανδρο Καραμαλέγκο, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα. Ο Αντώνιος Σπανός και ο Ζαχαρίας Καραμαλέγκος δεν ήταν μόνο ανίψια, αλλά και αναδεξιμιοί του αειμνήστου.

Οι συγγενείς και οι φίλοι το απόγευμα της Τετάρτης, 4ης Ιανουαρίου 2023 συγκεντρώθηκαν στο Γραφείο Τελετών «Palmer Funeral Homes – Hickey Chapel» στο South Bend της Ιντιάνα, προσκύνησαν το σκήνωμά του και εξέφρασαν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στα παιδιά, στα αδέλφια και στα ανίψια του.

Αρκετοί από τους προσκυνητές ήταν αλλοεθνείς, οι οποίοι είχαν ευεργετηθεί από την γενναιοδωρία και την ευσπλαχνία του αειμνήστου και με τις αφηγήσεις τους ήρθαν να απαλύνουν τον πόνο των οικείων του Θέμελη.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, ενώ η ταφή του – βάσει της δικής του επιθυμίας – θα γίνει στα μέσα Ιανουαρίου στο Κοιμητήριο του Αγίου Μάμα στην Κάλυμνο.

Η οικογένεια καλεί τους συγγενείς και φίλους όπως αντί ανθέων προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στην κοινότητα του Αγίου Ανδρέα (St. Andrew Greek Orthodox Church, 52455 N. Ironwood Road, South Bend, IN 46635).

Από την Κάλυμνο στο Αμερικανικό Όνειρο

Ο Θέμελης Ζ. Καραμαλέγκος γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1957 στην Κάλυμνο όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Ο πατέρας του Ζαχαρίας Καραμαλέγκος ήταν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Καζώνη στο Γήπεδο της Ανάστασης και συνάμα επαγγελματίας σιδηροκολλητής.

Ήταν ταυτόχρονα και εξαίρετος σύζυγος και οικογενειάρχης. Με την σύζυγό του Μαρία το γένος Ζερβού έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά και συγκεκριμένα τον Θέμελη, τον Αντώνιο και την Καλοτίνα και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

Το 1967 οι οικογένεια Καραμολέγκου ήρθε για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική και περισσότερο για να σπουδάσουν τα παιδιά τους.

Εργάστηκαν σκληρά στα εργοστάσια και αξιώθηκαν να δημιουργήσουν μια υπέροχη οικογένεια. Ο Αντώνιος ακολούθησε την ιατρική και είναι χειρούργος – ουρολόγος, ο Θέμελης ήταν απόφοιτος λυκείου, ενώ η Καλοτίνα σπούδασε επιχειρήσεις – πληροφορική και ασχολήθηκε ως προγραμματίστρια υπολογιστών και ως λογίστρια.

Ο Θέμελης εργάστηκε όλη του την ζωή ως μηχανικός αυτοκινήτων. Το 1991 συνεταιρίστηκε με την αδελφή του Καλοτίνα και τον γαμπρό του Νικήτα Σπανό, ενώ προ πέντε ετών που αποφοίτησε ο Νικόλαος διατηρούσαν το δικό τους συνεργείο, το «Guaranteed Auto».

Ο αείμνηστος διακρινόταν για την φιλαλληλία, την ευσπλαχνία και την γενναιοδωρία του. Ένα από τα μνημειώδη έργα του είναι το παρεκκλήσιο της Παναγίας το οποίο δημιουργήθηκε με τον οβολό του στον ναό του Αγίου Ανδρέα στο Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα.

Τους τελευταίους μήνες ο Θέμελης προετοίμαζε τα χαρτιά για την συνταξιοδότησή του και έκανε όνειρα να μοιραζόταν τον χρόνο μεταξύ Καλύμνου και Μίσιγκαν. Ο Θεός όμως είχε άλλα σχέδια και τον κάλεσε στον κόσμο των Αγγέλων όπου τον αναμένουν με ανοικτές τις αγκάλες τους οι αείμνηστοι γονείς του Ζαχαρίας Α. Καραμαλέγκος και Μαρία το γένος Ζερβού.

Πηγή:anamniseis.net