Superleague: Παναιτωλικός – ΟΦΗ 0-4

Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ στο 27′ και στο β’ ημίχρονο πέτυχαν άλλα τρία γκολ

Εντυπωσιακό πέρασμα του ΟΦΗ από το Αγρίνιο! Οι Κρητικοί πήγαν κεφάτοι στην Αιτωλοακαρνανία, σκόραραν στο 27′ με ένα από τα γκολ της χρονιάς από τον Ντίκο, ενώ στο δεύτερο μέρος έστησαν… γλέντι, με τον Γάλλο να πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα (52′) και τους Τοράλ (73′) και Τσιλιανίδη (90’+3′) να ολοκληρώνουν το παζλ, επικρατώντας 4-0 του Παναιτωλικού.

Αυτή ήταν, με διαφορά, η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας του Νταμπράουσκας στο φετινό πρωτάθλημα, που ανέβηκε στην 11η θέση με 15 βαθμούς. Στους 19 και στο «8» της κατάταξης οι Αγρινιώτες, οι οποίοι βρέθηκαν σε πολύ κακό απόγευμα.

Στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη πλέον ο ΟΦΗ, ο οποίος για πρώτη φορά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν! Έχασαν την ευκαιρία να ανέβουν στο 22 βαθμούς και να κάνουν όνειρα για… εξάδα οι παίκτες του Παναιτωλικού.

Το ματς

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, έχοντας την κατοχή της μπάλας, με τον Παναιτωλικό να έχει πιο παθητικό ρόλο. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους Αγρινιώτες, με το σουτ εκτός περιοχής του Ντίας να περνά πάνω από τα δοκάρια του Μανδά. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ντίκο στο 23′.

Ο επιθετικός των Κρητικών χτύπησε και πάλι στο 27ο λεπτό, αυτή τη φορά πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ. Έπειτα από κόρνερ, βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή των Αγρινιωτών και με ένα υπέροχο ανάποδο ψαλίδι, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στη συνέχεια, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού, με τον Καρέλη να μην μπορεί να νικήσει τον Μανδά, έπειτα από ωραία ενέργεια και σέντρα του Νταγκό, στο 30ο λεπτό.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το 1-0 υπέρ του ΟΦΗ.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τους Κρητικούς. Στο 50′ ο Ντίκο έκανε ένα διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνά άουτ.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Γάλλος μπήκε στην περιοχή των Αγρινιωτών, ξέφυγε πανεύκολα από τον προσωπικό του αντίπαλο και με ένα υπέροχο πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού για το 2-0!

Οι Κρητικοί διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμα τους, δεν άφησαν το σύνολο του Αναστάσιου να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις και έφτασε και σε τρίτο τέρμα, με τον Τοράλ να είναι εύστοχος σε πλάγιο τετ α τετ με τον Ανέστη στο 73′ για το 3-0!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, ωστόσο ο ΟΦΗ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 90’+3′, ο Τζου έκανε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής, ο γκολκίπερ των Αγρινιωτών έδιωξε ασταθώς, με τον Τσιλιανίδη να παίρνει το ριμπάουντ και να… ξεχειλώνει το σκορ, «γράφοντας» το 4-0! Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης!

Η σφυρίχτρα: Ο κ. Τσιμεντερίδης δεν είχε κάποια δύσκολη φάση να διαχειριστεί, ενώ μοίρασε ελάχιστες κάρτες και γενικότερα, πέρασε απαρατήρητος.

MVP: Αδιαμφισβήτητα ο Νουά Ντίκο. Ο επιθετικός του ΟΦΗ βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα, ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα των Αγρινιωτών, ενώ πέτυχαν δύο πανέμορφα γκολ, με το πρώτο να είναι υποψήφιο για ένα από τα καλύτερα της σεζόν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (71΄Λιάβας), Μλάντεν, Μάλης (71΄Πέδρο), Χουχούμης, Ξενιτίδης (46΄Κολοβός), Φλόρες, Ντίας, Σενγκέλια (78΄Μάρτενσον), Καρέλης, Νταγκό (60΄Χατζηθεοδωρίδης).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Πασαλίδης, Διαμαντής, Λάρσον, Μεγιάδο (76΄Περέα), Ντιουσέ, Μπαλογιάννης (70΄Θοράρινσον), Τοράλ (76΄Γκερέρο), Νέιρα (70΄Τσιλιανίδης), Ντίκο (85΄Τζου).

 

Πηγή: sport-fm.gr