Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου στο ελληνικό φεστιβάλ Semaphore στην Αδελαΐδα

Φωτο:Ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας με την κόρη του, Sophie, παρακολουθεί πώς παρασκευάζεται το σουβλάκι στο Ελληνικό Φεστιβάλ Semaphore, στην Αδελαΐδα, το Σάββατο. Φώτο: Peter Malinauskas/Facebook

 

Το φετινό θέμα #happyagain (ευτυχισμένοι ξανά) προσέλκυσε επισκέπτες ανεξαρτήτως ηλικίας και καταγωγής για μια… «βουτιά» σε κάθε τι ελληνικό

 

Αδελαϊδα.- Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στο 42ο Ελληνικό Φεστιβάλ Semaphore αυτό το Σαββατοκύριακο, αψηφώντας τον καύσωνα, για να απολαύσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με διαγωνισμούς, ζωντανή μουσική από ντόπιους καλλιτέχνες και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από όλη τη Νότια Αυστραλία.

Το φετινό Φεστιβάλ, που άνοιξε τις πόρτες του από τις 11 το πρωί και διαρκούσε έως αργά και τις δύο ημέρες, πραγματοποιήθηκε στην παραλία Semaphore της Αδελαΐδας, με την υποστήριξη της πολιτειακής κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εγκαινιάζοντας μία νέα συνεργασία με την Τράπεζα Σίδνεϊ.

Μεταξύ αυτών που παρευρέθηκαν ήταν και ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, Peter Malinauskas, ο οποίος συνοδευόταν από τη μικρή του κόρη, Sophie.

Η επιτυχημένη διήμερη εκδήλωση ήταν το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Port Adelaide και μιας ομάδας 300 και πλέον εθελοντών.

Το Dj Αpostal έδωσε το στίγμα και τις δύο ημέρες, με τη συμμετοχή τοπικών μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, όπως το συγκρότημα Ζeus, το συγκρότημα Εnosis, καθώς και τοπικά χορευτικά συγκροτήματα του Port Adelaide και των κοινοτήτων των Λημνίων, των Ποντίων και των Μεσσηνίων.

Οι διαγωνισμοί για τους λάτρεις του φαγητού προσέλκυσαν μεγάλο πλήθος επισκεπτών με τα κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, πίτες, λουκουμάδες, γύρο και ντολμάδες να γεμίζουν τους διάφορους πάγκους, ενώ η θέα του ηλιοβασιλέματος το βράδυ του Σαββάτου αποζημίωσε τους παρευρισκόμενους που άντεξαν τη ζέστη της ημέρας.

Το Semaphore θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή πολυπολιτισμικά Φεστιβάλ της Νότιας Αυστραλίας κάτι που επιβεβαιώνει και το φετινό θέμα #happyagain που επέλεξαν οι διοργανωτές.

Zeus και Enosis Band ήταν μεταξύ των μουσικών συγκροτημάτων που εμφανίστηκαν ζωντανά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Φώτο: Claire Boan – Δήμαρχος Port Adelaide Enfield (PAE)