Κακοκαιρία: «Παρανάλωμα του πυρός» εν μέσω θυελλωδών ανέμων επιχείρηση στη Σάμο

Επιχείρηση στη Σάμο τυλίχθηκε στις φλόγες την ώρα που η σφοδρή κακοκαιρία έπληττε το νησί ενώ σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και των έντονων βροχοπτώσεων στη Ρόδο

Kαταστροφικό ήταν το πέρασμα της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα και στη Σάμο καθώς τα ξημερώματα της Παρασκεύης στο χωριό Μαραθόκαμπος επιχείρηση έγινε «παρανάλωμα του πυρός» την ώρα που θυελλώδεις άνεμοι έπνεαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, στις 00:50, όταν στο χωριό εκδηλώνονταν ακραία κακοκαιρία και σημειώνονταν συνεχείς διακοπές ρεύματος, ξέσπασε πυρκαγιά στον εσωτερικό χώρο μικρού σούπερ μάρκετ στην τοποθεσία Άγιος Αντώνιος.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για βραχυκύκλωμα ως απότοκο της κακοκαιρίας ωστόσο τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν, σύμφωνα με την πυροσβεστική, μέχρι στιγμής εξακριβωθεί επισήμως και για το συμβάν διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κάτοικοι του χωριού κάνουν λόγο για έκρηξη που σημειώθηκε την ώρα που στην περιοχή επικρατούσαν ιδιαιτέρως δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται πως στο νησί σημειώθηκε επίσης ισχυρή χαλαζόπτωση με στενούς δρόμους να γεμίζουν από πυκνό χαλάζι, που παρέπεμπε σε χιονισμένο τοπίο, και εν συνεχεία να μετατράπονται σε ποτάμια.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία και στη Ρόδο με τους θυελλώσεις ανέμους να έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές καθώς ενδεικτικά στον παραλιακό δρόμο της περιοχής Αφάντου η ένταση των κυμάτων ήταν τέτοια που “έσκαψε” ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου.

Μάλιστα τα ισχυρά μποφόρ παρέσυραν, κάγκελα από μπαλκόνια, δέντρα μέχρι και σταθμευμένα δίκυκλα ενώ το νησί αποκόπηκε συγκοινωνιακά και φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Εξαιτίας της εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων, συνοδεία ισχυρών ανέμων το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε σήμερα 19 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων.

Συγκεκριμένα:

•           16 κλήσεις για κοπές δέντρων, ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 13 περιπτώσεις

•           1 κλήση για άντληση υδάτων στην οποία πραγματοποιήθηκαν ενέργειες

•           2 κλήσεις για αφαιρέσεις αντικειμένων, στις οποίες πραγματοποιήθηκαν ενέργειες

Πηγή: skai.gr