Τσιτσιπάς – Τζόκοβιτς: 0-3

Έφτασε κοντά στην πιο σπουδαία στιγμή της καριέρας του ο Τσιτσιπάς αλλά ο Τζόκοβιτς με εμφάνιση #1 στον κόσμο επικράτησε δίκαια. Ο Στέφανος έχασε τον Τελικό μεταξύ άλλων λαθών από το δυνατό του όπλο, το forehand, όταν προσπάθησε χτυπήματα με βάθος. Έχει πολύ μέλλον μπροστά του αλλά για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε πως η παλιά γενιά είναι σε άλλο επίπεδο.

Μια μεγάλη μάχη έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, όμως εκείνος που χαμογέλασε ήταν ο 35χρονος Σέρβος.

Ο Νόλε επικράτησε 3-0 σετ κατέκτησε το 22ο Grand Slam της καριέρας του και το 10ο Australian Open, ενώ παράλληλα ανέβηκε ξανά στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Το ματς: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μπήκε δυνατά στον τελικό σερβίροντας εξαιρετικά. Ο Νόλε πίεσε στο πρώτο σέρβις game του Τσιτσιπά για το break, αλλά ο 24χρονος Έλληνας έσβησε τα δύο break points και κράτησε το σερβίς του.

Δε συνέβη όμως το ίδιο και στο δεύτερο όπου ο Τζόκοβιτς εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό break point που δημιούργησε και έφτασε στο break. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-1.

Από εκεί ο Νόλε συνέχισε να πιέζει τον Τσιτσιπά και κατάφερε να κλείσει απόλυτα ελεγχόμενα το πρώτο σετ με 6-3.

Σε αντίθεση με το πρώτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρουσίασε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Ο Στεφ έγινε πιο επιθετικός και πίεσε με τη σειρά του τον Τζόκοβιτς.

Οι δυο τους έφτασαν μέχρι το 5-4 δίχως προβλήματα. Εκεί ο 24χρονος Έλληνας δημιούργησε το πρώτο του break point στον τελικό τον οποίο αν κατακτούσε θα έκλεινε και το σετ, όμως ο Νόλε βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση.

Στη συνέχεια αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους και οδηγήθηκαν σε τάι μπρέικ. Ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 4-1, ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και το έφερε στα ίσα, όμως εκεί έκανε ένα κρίσιμο λάθος. Ο Νόλε το εκμεταλλεύτηκε και στη συνέχει έκλεισε το δεύτερο σετ με 7-6 (4).

Το τρίτο σετ άρχισε με break για τον Τσιτσιπά. Ο Στεφ δημιούργησε διπλό break point, εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο εξ αυτών και προηγήθηκε με 1-0. Η απάντηση του Νόλε ήταν άμεση με break back και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 2-1.

Από εκεί και μετά οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους δίχως προβλήματα με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε ξανά στο τάι μπρέικ. Ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε με 5-0, ο Τσιτσιπάς μείωσε μέχρι το 6-5, αλλά στο τέλος ο Νόλε ήταν ξανά ο νικητής με 7-6 (5).

Πηγή:sport24.gr/gazzetta.gr